Naam Tweetie terug in de App Store, maar niet als dezelfde Twitter-app

De naam Tweetie is terug voor de iPhone, maar is een andere app dan de applicatie die Twitter werd. Hij heeft een auto-verversende timeline.

Tweetie Twitter-app 2013 iPhone MichelleVroege Twitteraars met een iPhone zullen warme gevoelens koesteren voor de naam Tweetie: zo heette dé iPhone-app voor het sociale netwerk voordat Twitter de app zelf kocht om als basis voor haar eigen applicatie te gebruiken. De naam Tweetie werd meteen Twitter for iPhone. Maar nu, dik drie jaar later, is er opnieuw een Twitter-app voor de iPhone met de naam Tweetie in de App Store. Hij heeft alleen niet zoveel met de oude variant te maken.

Het gaat om een update van de Twitter-app Michelle, die na een update vannacht plots Tweetie is gedoopt. Het voormalig zwarte app-icoon is ook meteen vervangen door een lichtblauw alternatief met een jong vogeltje erin, zoals de echte Tweetie destijds ook voerde. Maar wie een net zo uitgebreide en fijne app verwacht, zit hier niet helemaal goed.

Tweetie timeline iPhone-app Tweetie nieuwe tweet iPhone

Automatisch verversende timeline

De nieuwe Tweetie is geschoeid om een Windows 8 Metro-uiterlijk, wat betekent dat je horizontaal door de timelines kan vegen en dat je bovenin in grote letters de naam van de pagina ziet. Er zijn geen tabbladen onderin, en ook een menu elders ontbreekt. Je veegt en je gaat van timeline naar mentions naar je profielpagina – en veel uitgebreider is de app niet. De beste optie is dat Tweetie net als Tweetbot een automatisch verversende timeline heeft, waardoor nieuwe berichten in je timeline zonder handelingen tonen. Tenzij je scrollt door je timeline: dan schuiven de berichten niet op, maar zie je bovenin beeld een tellertje van het aantal nieuwe tweets. Keurig. En ook de bediening is simpel: je drukt op een tweet en kan met een knoppenbalk antwoorden, retweeten en een tweet favorieten. Druk tweemaal op een tweet en je ziet het gesprek dat er aan vooraf ging.

Veel opties niet

Maar Tweetie voor de iPhone heeft vooral nog veel meer opties niet. Naar pushberichten voor nieuwe meldingen zoek je tevergeefs en zelfs Direct Messages zijn in geen velden of wegen te bekennen in de app. Filters om hashtags het zwijgen op te leggen, een overzicht van favoriete tweets of retweets of zelfs maar de optie om te zoeken ontbreken allemaal. Lettergrootte veranderen, andere achtergrondkleur kiezen of hashtags drukken om er meer over te lezen? Allemaal onmogelijk.

Tweetie profielpagina iPhone Tweetie iPhone conversatie

Geen eerbetoon

Het is simpel om te zeggen dat de nieuwe Tweetie-app het origineel geen eer aan doet. De eerste Tweetie blonk uit in zijn veelzijdigheid gemengd met gebruiksgemak. De nieuwe Tweetie is absoluut eenvoudig in gebruik, maar het is zeker geen alleskunner.

Downloaden: Tweetie – Twitter Client for iPhone (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2013, 12:46
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetie, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.