Limelight: volg vrienden en filmcritici in slimme filmlijst-app

Limelight is een aardige iPhone-app om een filmlijstje in mee te maken voor wat je wil zien en wat je hebt gezien. Het is een klein sociaal netwerk.

Limelight header iPhone filmlijstje-appEen rood gordijntje in een app-icoon. Dat kan maar op één ding wijzen: er is een nieuwe iPhone-app uitgekomen waarin je een collectie van films kan aanleggen, een rubriek applicaties die opvallend goed vertegenwoordigd is in de App Store. Limelight strijdt niet alleen met een virtuele kast waarin je films kan verzamelen die je hebt bekeken en nog wilt bekijken, maar is ook een klein sociaal netwerk. Je kan vrienden en filmcritici volgen en hun kasten ook bekijken.

Kasten

Je hebt drie kasten om doorheen te vegen. De eerste laat de films zien die je nog wilt zien, de tweede de lijst van films die je al hebt gezien. De derde geeft toegang tot de personen die je volgt. Al bij het opstarten van de app krijg je volgsuggesties voor onder andere de app-ontwikkelaar Oliver Cameron, maar het staat je vrij die te negeren. Je hebt sowieso wel een Editor’s Choice staan bij de mensen die je volgt. Die ‘keuze van de redactie’ laat alvast allerlei nieuwe bioscoop- en dvd-releases zien met een logisch doel: je alvast interesseren om zelf films aan je kast toe te voegen nog voordat je een zoekbalk raadpleegt.

Limelight iPhone kast bekeken Limelight Hamburger bekijken

Het zoeken naar films om in je kasten te zetten, is net zo makkelijk als het bekijken van je kasten. Het begint uiteraard met een plus-knop, waarna je opnieuw met horizontale vegen kan schakelen tussen populaire films, snel in de bioscoop verschijnende films, films die nu in de bioscoop spelen en films met de hoogste waarderingen. Je zou bijna over het hoofd zien dat helemaal links ook een zoekfunctie is waarop je op genre kan zoeken en je beschikt over de zo noodzakelijke zoekbalk.

Goede filminformatie

Maar wees gerust: Limelight hoeft het niet alleen te hebben van een begrijpelijke en soepel bedienende interface met lekker veel swipes. De filmpagina’s zelf zijn nu ook eens erg logisch, goed en informatierijk. De eerste pagina toont een trailer (met ondersteuning voor AirPlay – maar trailers werken helaas niet altijd) en een omschrijving van de film. Veeg naar rechts en je ziet een lijst met acteurs, waarop je bij veel acteurs een foto en beschrijving ziet en een leuke pagina hebt met films waar ze nog meer in voorkomen. De derde pagina bij een film laat gerelateerde films zien.

Limelight film-app Star Trek Into Darkness Limelight delen

Delen en pushen

Als je drukt om een film toe te voegen, kies je uit ‘I have seen this’ en ‘I want to see this’ en kan je een bekeken film meteen waarderen met een sterrenbeoordeling. Dan komen ook meteen de interessante deelmogelijkheden naar boven. In een zandkleurig venster kies je uit delen via mail, sms, Twitter, Facebook en via Limelight zelf. Als je daarvoor kiest, ontvangen je volgers in de app een pushbericht met de film en je beoordeling. Na de eerst toegevoegde films, nodigt de app je uit om je kasten te delen met andere gebruikers. Zij zien je beide kasten en je beoordelingen van films.

Schijn bedriegt

Werp een blik op Limelight in de App Store en het lijkt de zoveelste simpele filmlijstjes-app die niks toevoegt, maar schijn bedriegt. Het is een applicatie met een simpele bediening, film- en acteursinformatie die je wenst, AirPlay-functionaliteit voor filmtrailers en vooral een leuke sociale netwerk-functie die de applicatie ook op lange termijn leuk kan houden.

Downloaden: Limelight (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Uw iCulture-redacteur volgen? Je kan mijn filmfavorieten inzien op nickname Scarbir.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2013, 14:23
Categorie Amusement
Onderwerpen film, imdb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.