Mysterieuze officiële GameStore van Apple in de App Store verschenen (update)

GameStore, een mysterieuze app van Apple, is in de App Store verschenen. De app lijkt het mogelijk te maken om in-app aankopen te maken voor verschillende, niet bestaande spellen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Gamestore iconGameStore, een nogal vreemde officiële app van Apple, is in de App Store verschenen. Het precieze nut van de app is niet helemaal duidelijk: in een korte productlijst worden verschillende pakketten getoond, die je vanuit de app kunt aanschaffen. Om te betalen moet je inloggen met je Apple-ID. Gezien de karige layout, technische termen en de spelfout in de hoofdcategorie, lijkt het te gaan om een testapplicatie van Apple die per ongeluk in de App Store terecht is gekomen. Deze zou kunnen aantonen waar Apple zich op het moment mee bezighoudt. We kochten de app, om te kijken wat je er nu precies mee kunt doen.

In de App Store-omschrijving zijn weinig aanwijzingen te vinden waar de app voor bedoeld is. De omschrijving vermeldt alleen:

This application allows you to buy different things from within the app.

Wat Apple precies met de app probeert te testen moet nog blijken. Het maken van in-app aankopen is immers al een tijd mogelijk. De app pakt het maken van in-app aankopen wel vreemd aan, omdat je meerdere malen hetzelfde product kunt aanschaffen. Tijdens het testen van de app werd het ons niet duidelijk wat we met een aanschaf konden doen. De focus op games is interessant, gezien Apple met Game Center al eerder deze app-categorie extra aandacht gaf.

De plaatsingsdatum die in iTunes op de desktop af te lezen is, is 31 december 2011, maar wie in de mobiele versie van de App Store kijkt ziet 9 juni 2009 als verschijningsdatum staan. Die datum van 9 juni 2009 is slechts één dag na Apple’s WWDC keynote, waar het in-app aankopensysteem van iOS 3 werd uitgelegd. Dat lijkt erop te wijzen dat de app hier iets mee te maken is. Vermoedelijk werd de app op 9 juni 2009 al uitgebracht, maar is door een interne fout bij Apple in de App Store terechtgekomen. Uit informatie van de website AppShopper is af te lezen, dat de app nog niet eerder beschikbaar is geweest in de App Store en pas op 31 december 2011 is verschenen.

Downloaden: GameStore (€0,79)

Hieronder zie je een aantal screenshots die we maakten van de app:

17:50Apple lijkt GameStore inmiddels weer offline te hebben gehaald. De kopers hebben nu ook een bericht van Apple (iTunes Support) ontvangen dat het aankoopbedrag wordt teruggeboekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 12:24
Categorieën Diensten, Games
Onderwerpen apple, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.