iOS game-update: Super Crate Box, Terra Noctis, Seal Force en koopjes

The Teenage Mutant Hero Turtles en de Biker Mice From Mars zijn misschien wel de meest jongensachtige tekenfilms die ooit zijn uitgezonden op de verschillende tekenfilmkanalen. In de eerste iOS game-update van het nieuwe jaar duiken we op een spel dat dezelfde rare prepuberale-machofactor over zich heen heeft hangen. Behalve Seal Force stellen we ook […]

GU MA Seal Force header iPhoneThe Teenage Mutant Hero Turtles en de Biker Mice From Mars zijn misschien wel de meest jongensachtige tekenfilms die ooit zijn uitgezonden op de verschillende tekenfilmkanalen. In de eerste iOS game-update van het nieuwe jaar duiken we op een spel dat dezelfde rare prepuberale-machofactor over zich heen heeft hangen. Behalve Seal Force stellen we ook graag het donderdag te verschijnen Nederlandse platformspel Super Crate Box aan je voor.

Paarse platformheld: Terra Noctis

GU MA Terra Noctis iPhone iPod touchAllereerst even uw aandacht voor de eerste zin van Terra Noctis in de App Store-omschrijving: ‘Kruip in de rol van een kleine nachtmerrie die Allen heet, die eigenlijk niet zo eng is als een nachtmerrie behoort te zijn’. Right… wat een draak! Dat kunnen we niet zeggen over het paarse hoofdpersonage, dat vooral lijkt te bestaan uit een groot hoofd en een flinke staart. We hebben geen idee wat het is of wat het moet voorstellen, maar ‘het’ speelt in ieder geval de hoofdrol in een heel aardig platformspel voor de iPhone en iPod touch. Terra Noctis is een traditioneel spring- en renspel, zonder dat het de moeilijkheidsgraad van spellen van vroeger hanteert. Je verzamelt vlinders voor punten, krijgt bonuspunten als je voor een bepaalde tijd het level haalt, en springt je ondertussen een weg door gebieden die net zo paars zijn als de ster uit het spel. Die kan als bijzondere eigenschap stenen en andere munitie wegschieten met een katapult-mechanisme dat zich enigszins laat vergelijken met Angry Birds. De iPad-bezitters zullen er wellicht blij mee zijn dat het spel de iCade-arcadekast ondersteunt. De nauw luisterende touchscreen-besturing mag gelukkig geen probleem heten op de iPhone.
Downloaden: Terra Noctis (€2,39, universele app)

Seal Force… oh, oké

GU MA Seal Force iPhone screenshotJa, wij dachten ooit ook dat de Biker Mice From Mars in de categorie camp viel, maar het verse iPhone-spel Seal Force doet de wenkbrauwen nog meer fronzen. Hoe beginnen we? Nou, ja, het begint met een walvis die drie zeehonden van verschillend kaliber loslaat uit zijn bek. De walvis verdwijnt dan weer. Heb je niks mee van doen. De zeehonden wel: die bestuur en regel je alledrie. Het trio zwemt regelrecht op allerlei power-ups en vijanden af en jouw taak is de aankomende power-ups te pakken en de vijanden te vernietigen. Dat laatste doe je door met name de centrale zeehond de boel af te laten schieten, met bijvoorbeeld een groene laserstraal. De bovenste is een soort manusje van alles, maar de onderste legt zich in het bijzonder toe op het ophalen van de power-ups, dat je doet door een lijntje te trekken waarmee je zijn route uitstippelt. De handelingen volgen elkaar hoe langer hoe sneller op, vanzelfsprekend. Zo zet je een steeds hogere highscore neer terwijl je achievements kan verdienen door missies te halen. Maar het meest bijzondere van het spel is dan nog onbesproken, en dat is het jaren ’80/ ’90-gevoel dat het spel uitdraagt. Zo kermen de drie dappere honden de ene na de andere krachtig bedoelde uitspatting en zijn er geluidseffecten die zo uit Cartoon Netwerk lijken overgewaaid. Het hoogtepunt: het spel is net zo duur als die tekenfilmzender in de jaren ’90!
Downloaden: Seal Force (gratis)

Trailer van de Dag: Super Crate Box

Nog drie nachten slapen en dan verschijnt een absolute culthit van Nederlandse bodem voor de iPhone en iPod touch. Super Crate Box is een oersimpel spelletje waarin je in een opgesloten ruimte ter grootte van je scherm, overleeft tegen hordes tegenstanders die je erin belagen. Terwijl je ze neerschiet, duikt hier en daar munitie op waarmee je de volgende tegenstanders om zeep kan helpen en zodra je verder speelt, worden zowel de munitie als de vijanden steeds dodelijker. Overleef het zo lang mogelijk en je haalt een highscore. De applicatie van het Nederlandse Vlambeer zal vanaf de release aanstaande donderdag ondersteuning bieden voor OpenFeint en Game Center en biedt drie verschillende arena’s waarin je je suf kan schieten. Als het lukt tenminste, want het minste contact met een vijand roept het Game Over-scherm al op. Met tien kratten speel je de volgende levels vrij en om het spel te besturen, gebruik je behalve twee richtingspijlen, slechts een spring- en een schietknop. We kunnen alvast zeggen dat het erg fijn speelt op de iPhone, maar dan verraden we dat we Super Crate Box al spelen op onze telefoon en we willen jullie nog niet jaloers maken.

De koopjeshoek

Het is nog erg rustig met nieuwe uitgaves van games en apps, de tweede dag van 2012. Gelukkig zijn er nog altijd gameontwikkelaars die hun eerder uitgebrachte trotsen tijdelijk in de aanbieding doen. Vandaag maakten we deze selectie:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2012, 18:54
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.