My Football Pro 4: voetbalstanden-app krijgt abonnementsvorm

Voetbalstanden-app My Football Pro voor iPhone heeft een abonnementsvorm geïntroduceerd, maar voegde ook spelersinformatie en meer toe.

My Football Pro 4 Supprtware iPhoneDe laatste Braziliaan heeft net de Confederation Cup gekust en de transfermarkt is nog ver verwijderd van benauwende deadlines. Het zijn rustige dagen op voetbalgebied, in de aanloop naar het Europese competitieseizoen 2013-2014. En uitgerekend dit is de periode in het jaar dat ontwikkelaar Supportware een grote, belangrijke update uitbrengt voor haar livestanden-app My Football Pro. De toepassing is gratis te downloaden, maar komt nu wel over tafel met een betaald abonnement.

Nou ja, dat is de bedoeling. Bij het opstarten van de vernieuwde app voor voetbal-livestanden, word je geconfronteerd met een pop-up menu. Daarin staat dat de in-app aankopen niet geladen kunnen worden. Dat moet een snel volgende update rechtzetten. In de applicatie wordt snel duidelijk waarvoor My Football Pro abonnementskosten wil zien: de gehele functionaliteit van de app, behalve het nieuws. Voor het zien van het wedstrijdschema, de vandaag te spelen wedstrijden en livestanden, betaal je een jaarlijkse bijdrage. In de omschrijving wordt gerept van een ‘zeer lage fooi voor het gebruiken van de app’. Dat lijkt te wijzen op €0,89, €0,99 of €1,79 euro per jaar.

My Football Pro 4 is behoorlijk onder handen genomen ten opzichte van de vorige versie, die er is sinds januari 2012. In deze opvolger is het hele ontwerp aangepast, en heb je onder andere een schuifmenu waarin je snel naar verschillende competities, teams, livestanden, nieuws en de wedstrijden van vandaag kan gaan.

My Football Pro schuifmenu My Football Pro opstelling

Andere verbeteringen vinden meer plaats in de inhoud dan de presentatie. Zo kan je nu een beroep doen op uitgebreide spelersinformatie. Druk op een speler en je ziet standaardinformatie zoals afkomst, leeftijd, positie en lengte, maar ook recente geschiedenis per jaar. Handig voor de managementspelletjes voor aankomend seizoen: My Football Pro laat zien hoeveel minuten een speler maakte voor een club, maar ook hoeveel doelpunten hij maakte en rode en gele kaarten hij pakte. In een overzicht zie je de score van het huidige seizoen per speler, van de hele sectie van een team in één oogopslag. Op teampagina’s kan je verder het wedstrijdschema en informatie over het stadion zien. Bij de stand van een competitie kan je zien of een club veilig is voor degradatie, en de opstellingen zie je nu op een voetbalveld afgebeeld, zoals bijvoorbeeld in Voetbal International en andere concurrenten.

Wat My Football Pro 4 handig doet, is de sectie Nieuws. Die kan je ook zonder abonnement bekijken en de app treedt daarin op als een overkoepelende partij om nieuws van anderen in te lezen. Zo lees je er onder andere nieuws van VI, Voetbalprimeur, FCUpdate, Voetbalzone, Goal.com, BBC Sport en meer. Of de applicatie met abonnementsvorm een vuist kan maken tegen het betaalde en gevestigde Voetbal International en het bejubelde en gratis Live Score Addicts, zal de tijd moeten uitwijzen.

Downloaden: My Football Pro 4 (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2013, 15:15
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen sport, voetbal, voetbal international

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.