Activiteiten-app Moves toont voortaan ook verbrande calorieën

Moves laat voortaan ook zien hoeveel calorieën je op een dag hebt verbrand. Je kon met de app al afgelegde afstand en stappen zien.

Moves iPhone-appiPhone-app Moves houdt voortaan niet alleen bij hoeveel kilometer je op een dag hebt afgelegd: na de laatste update wordt ook het aantal verbrande calorieën op een dag getoond. Om deze calorieënaantallen te zien moet je wel eerst je geslacht, geboortejaar, lengte en gewicht invoeren binnen de app. Met de calorieënteller lijkt Moves weer een beetje meer op een interessant alternatief op activiteitentrackers zoals de Nike Fuelband en Jawbone Up.

Je activeert de calorieënmeter vanuit het instellingenscherm van de app, waarna je de benodigde informatie over jezelf invoert. Je moet daarna tappen op één van de bolletjes waarin het gelopen of gefietste aantal kilometers of stappen wordt getoond om naar het aantal verbrande calorieën te springen. De app begint pas met het tellen van calorieën nadat je de optie hebt ingeschakeld. Je kunt niet terug naar eerdere dagen om na activering je calorieën in te zien.

Door Moves op de achtergrond te laten draaien, houdt de app bij waar je bent geweest en hoe snel je precies hebt bewogen. Op basis van deze informatie weet Moves of je ergens hebt gelopen of gefietst, of dat je in een bus, trein of auto hebt gezeten. De app hoopt op die manier inzage te geven in al je activiteiten op een dag, zonder dat je een stappenteller met je mee hoeft te dragen.

Downloaden: Moves (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2013, 17:00
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen moves, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.