Nederlandse voedselapp Foodzy werkt beter samen met Fitbit

Voedingsapp Foodzy werkt voortaan beter samen met Fitbit. Een maaltijd gelogd in Foodzy zal automatisch worden gesynchroniseerd met Fitbit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

FoodzyHet is voortaan mogelijk om je gelogde maaltijden in de Nederlandse app Foodzy te synchroniseren met de activiteitentrackers van Fitbit. De synchronisatie werkt twee kanten op, wat betekent dat je bij één van beide diensten wat kunt invoeren om het vervolgens bij de ander ook te zien. Dat is handig voor Fitbit-gebruikers, want de voedseldatabase van de trackers is grotendeels gebaseerd op Amerikaanse maaltijden. Foodzy heeft vooral Nederlandse groep gebruikers, die al een flinke bibliotheek met Nederlandse maaltijden hebben aangemaakt.

Foodzy en Fitbit konden al een tijd aan elkaar gekoppeld worden, maar op deze manier kon je enkel activiteiten van Fitbit bekijken in Foodzy. De koppeling werkt nu beide kanten op. Je kunt de synchronisatie niet kosteloos activeren: om de twee diensten aan elkaar te hangen heb je een Foodzy Pro-account nodig, waar je €19,95 per jaar voor betaalt.

Door in Foodzy bij te houden wat je precies eet, zie je hoeveel je nog mag hebben voordat je het maximale aantal calorieën van die dag hebt bereikt. Ook houd je binnen de app bij hoeveel water je op een dag hebt gedronken. Voor beide statistieken is plek in het dashboard van Fitbit, waarvan er inmiddels meerdere activiteitentrackers zijn. De nieuwste modellen zijn de Fitbit Flex en Fitbit One. De Flex is een armband, terwijl je de One aan bijvoorbeeld je broek kunt hangen.

Downloaden: Foodzy (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2013, 13:01
Categorie Diensten
Onderwerpen fitbit, Foodzy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.