My Football Pro 3.0: Nederlandse voetbal-app volledig nieuw opgebouwd

My Football Pro voor de iPhone is terug in versie 3.0 en dat is de meest uitgebreide voetbal-app met pushnotificaties. Je kan ze ontvangen voor meer dan 800 competities waarvan je ook nog eens alle statistieken kan bekijken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

My Football Pro 3.0 iPhone iPod touch voetbalstandenMy Football Pro is de langstlopende Nederlandse voetbalapplicatie in de App Store, maar dat zou je niet zeggen als je de geschiedenis van de toepassing achterhaalt. Het origineel verscheen in 2009, maar verdween uit de App Store. De opvolger kreeg de Nederlandse naam Mijn Voetbal 2 en is nog steeds te verkrijgen. De nu naar versie 3.0 bijgewerkte My Football Pro is een los verkrijgbare applicatie die beide apps opvolgt. Het introduceert een totaal nieuwe layout, gratis transfernieuws en informatie over stadia. Daarnaast is het met 800 wereldwijde mannen- en vrouwencompetities nog steeds waanzinnig uitgebreid.

Eerdere gebruikers van My Football Pro – en dus niet de uit de App Store verwijderde variant – moeten opnieuw hun te volgen competities en teams invoeren in de applicatie, meldt een pushbericht van de nieuwe update keurig. “Daar tegenover staat dat je wel een totaal nieuwe app gratis krijgt”, volgt er met een uitroepteken. Nieuwe gebruikers dienen eenmalig 1,59 euro te betalen voor My Football Pro. Daarna krijg je ongelimiteerd pushmeldingen van wedstrijden en het laatste transfernieuws. De applicatie is daarmee goedkoper dan de grootste concurrent VI 11/12 (App Store-link), waar je gezamenlijk 2,39 euro per jaar betaalt voor de gegevens.

De sterke punten van My Football Pro zijn fier overeind gebleven. Een plus-knop in de rechter bovenhoek op het Competities-tabblad laat zien hoe uitgebreid de informatievoorziening van de app is. Maar liefst 800 competities houdt de applicatie bij, waarvan 15 Nederlandse. Naast de beker, nacompetitie en Super Cup kan je ook de Eerste Divisie, Topklasse en Hoofdklasse volgen. Daarnaast zijn de 7 meest gangbare vrouwencompetities van de partij. België is vertegenwoordigd met 12 mannen- en vrouwencompetities.

Het uiterlijk van My Football Pro is volledig op de schop gegaan. Een hoofdmenu geeft toegang tot competitiegegevens, livestanden, wedstrijden van vandaag, voetbalnieuws en Mijn Teams. De voetbalkenner zal vooral willen rondneuzen op de detailpagina’s van een team waar je op terecht komt als je, waar dan ook in de app, op een logo of teamnaam drukt. De informatie was al uitgebreid met wedstrijden, doelpunten en kaarten van spelers, maar is in versie 3.0 nog verder uitgebreid met informatie over het stadion en de Twitter-feed van een club. Die is meteen onder de algemene gegevens te zien, zoals ook de laatste gebeurtenissen tonen onder de wedstrijden die vandaag of live gespeeld worden. De toevoeging van social media werkt ook de andere kant op: je kan gegevens en livestanden delen op Twitter en Facebook.

Het valt op hoe soepel de applicatie werkt. Veel andere apps die voetbalgegevens laden en constant verversen, komen vaak traag en instabiel over. Dat is beslist niet het geval bij My Football Pro, waarbij je zelfs nog door de pagina met 800 toe te voegen competities nog betrekkelijk makkelijk kan scrollen. Ook de hoeveelheid informatie is overdonderend, al mag je er voor het Nederlandse voetbalnieuws gerust een applicatie naast hebben. Het enige aan te tekenen minpunt van My Football Pro is dat het onduidelijk is wanneer er pushberichten worden gegeven. Je zou misschien verwachten dat dat automatisch gaat, maar dat is niet het geval. Je dient teams toe te voegen aan Mijn Teams, dan het blauwe pennetje te drukken en ze dan stuk voor stuk te activeren. We kregen het echter niet voor elkaar op de speeldag van PSV en Vitesse, die twee clubs aan te melden voor pushberichten. Dan zouden we die op en andere dag moeten aanmelden wellicht. Op dat minpuntje na, is My Football Pro een onmisbare app voor fans van voetbalstatistieken.

Downloaden: My Football Pro (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2012, 23:15
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen pushberichten, sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.