App Gemist: DePers Krant, NLinBusiness, Het Familieportret en meer

Elke week zet iPadclub op zaterdag de leuke nieuwe applicaties van de afgelopen week nog eens op een rij. Ditmaal zit daar ook een ebook tussen: NRC geeft Het Familieportret tijdelijk gratis weg in iBooks op de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW iPad headerElke zaterdag maakt iPadclub een overzicht van de leukste, beste en meest opzienbarende applicaties die de afgelopen week op de site besproken zijn. Doorgaans gaat het dan om gloednieuwe apps die iets toevoegen aan het bestaande assortiment, zoals het geval is bij Tour Wrist, DePers Krant en het Nederlandse Flipboard-alternatief NLinBusiness. Met Het Familieportret hebben we deze week echter ook een gratis te downloaden ebook.

Tour Wrist iPad iPhone iPod touchTour Wrist – Tour Wrist klinkt als ‘tourist’ als je het snel uitspreekt en dat is ook de bedoeling met deze app. Je kunt als toerist op pad gaan in een vreemde stad, zonder dat je de deur uithoeft. We lieten de app vorige week al zien in een aflevering van iCulture Weekly en bombardeerden het daar zelfs tot app van de week. Tour Wrist is namelijk veel leuker dan de gangbare augmented reality-applicaties, waarbij je in je eigen omgeving moet rondkijken. Met Tour Wrist ga je naar verre oorden. Dat kan vanaf de iPhone, maar eigenlijk is de iPad veel geschikter.
Downloaden: Tour Wrist (gratis)

DePers Krant iPhone iPod touch iPadDePers Krant – Op hoeveel manieren wil je DePers lezen op de iPad? Er zijn al talloze mogelijkheden. Zo kan je de gratis krant downloaden in PDF-formaat vanuit AKO’s MagWorld voor de iPad en de applicatie Paperboy. Eerder al kwam de krant met een op de iPad aangepaste website. Maandag, op de vijfde verjaardag van DePers, verscheen er ook een ‘native’ applicatie van het dagblad op de iPad verschenen. DePers Krant kan helemaal op je eigen voorkeuren worden ingericht. Je bepaalt zelf welke rubrieken artikelen wel en niet in beeld komen.
Downloaden: DePers Krant (gratis)

NLinBusiness iPadNLinBusiness – NLinBusiness is een nieuwe iPad-applicatie die tot stand is gekomen door een samenwerking van vier Nederlandse uitgevers. Het doel dat Adformatie Groep, FreeMediagroup, MT MediaGroep en Springer Media voor ogen hadden, was een Nederlandse, zakelijke variant op de populaire nieuwsapp Flipboard te maken. Dat is NLinBusiness geworden en die is nu te downloaden. In de gratis applicatie lees je de laatste berichten van Adformatie, Tijdschrift voor Marketing, HetNieuweWerkenBlog.nl, Sprout, Management Team, Sync.nl, Skipr en IEX.nl.
Downloaden: NLinBusiness (gratis)

Spool iPhone iPod touch iPadSpool – De recent gelanceerde internetdienst Spool biedt een indrukwekkende functie geheel gratis aan voor de iPad. Het laat je artikelen, PDF-bestanden, webpagina’s, foto’s, slideshows en zelfs video’s offline klaarzetten en bekijken op Apple’s tablet. Daarvoor dien je de bestanden eerst te markeren voor Spool met een bookmarkknop in je internetbrowser op de PC of Mac of vanuit Safari op de iPad. Spool zet de bestanden vervolgens klaar in een gratis cloudservice van wel 8000 MB groot.
Downloaden: Spool (gratis)

Jurassic Park The Game 3 iPadJurassic Park: The Game 3 – Telltale Games heeft de derde aflevering van Jurassic Park: The Game uitgebracht voor de iPad 2. In deze spelreeks volg je Nima, Gerry en Jess die hun reis door het befaamde dinosauruspark voortzetten. Het spel is alleen te spelen op de iPad 2 en maakt optimaal gebruik van de A5-processor. Ook is het mogelijk om de game met behulp van AirPlay Mirroring op een televisie met een Apple TV te spelen.
Downloaden: Jurassic Park: The Game 3 (€5,49)

PDFpen iPadPDFpen – Ontwikkelaar Smile Software heeft PDFpen voor iPad uitgebracht. Volgens het bedrijf is het de eerste complete oplossing voor het bewerken van PDF-bestanden op de iPad en Mac. De iOS-app werkt samen met de gelijknamige Mac-applicatie PDFpen op de desktop. Je kunt ermee PDF-documenten bewerken op de iPad en daarbij bijvoorbeeld tekst wijzigen, afbeeldingen toevoegen en formulieren invullen. Ook annotaties en commentaren toevoegen, vormen invoegen en uit de losse pols krabbels op het document zetten is mogelijk.
Downloaden: PDFpen (€7,99)

Het Familieportret iPadHet Familieportret – De Nederlandse krant NRC Handelsblad geeft het boek ‘Het Familieportret’ gratis weg via iBooks. Op de website staat vermeld dat het boek een cadeau is voor lezers van NRC Handelsblad en nrc.next, maar iedereen kan het boek gratis downloaden. Het Familieportret is een oorlogsroman over de zoektocht naar familiegeschiedenis en staat al meer dan een jaar in de Bestseller Top 60.
Downloaden: Het FamiliePortret (tijdelijk gratis, iBooks nodig)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:46
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.