Receptenapp Kookschrift krijgt kook- en voorleesstand

Apsolute Kookschrift is een handige iPhone- en iPad-app waarin je recepten bewaart die afkomstig zijn van Allerhande, Smulweb, 24kitchen en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Apsolute Kookschrift iPad iPhoneEen receptenapp waarin je de recepten van allerlei kookwebsites verzamelt onder één dak, zodat je een grote virtuele kookmap aanlegt. Het idee van Apsolute Kookschrift was twee weken geleden al goed, maar in de bespreking haastten we ons er wel bij te zeggen dat de uitwerking wel wat beter kon. De grootste kritiek heeft Kookschrift nu al aangepakt. Er is een kookstand geïntroduceerd waarbij je de instructies lekker groot in beeld ziet. De instructies kunnen zelfs worden voorgelezen.

Op de iPhone lees je recepten in de liggende stand van de telefoon en tik je links onderin beeld (met je schone pink) om je de stappen te laten voorlezen. Je kan op het scherm vegen om naar de volgende stap te gaan. Op de iPad werkt de kookstand in beide oriëntaties en ook op Apple’s tablet kan je voorgelezen worden door de Apple aangeleverde Nederlandse computerstem die je kent van Apple’s eigen Kaarten-app. De applicatie is dus een stuk beter in de keuken te gebruiken zonder constant je vieze vingers op het scherm te leggen.

Kookschrift kookstand voorlezen

Kookschrift biedt nu ook de mogelijkheid om je bewaarde recepten te sorteren in de app. Met een tik naast de zoekbalk bovenin beeld, selecteer je gerechten op de naam, de bereidingstijd en of je het recept eerder of juist net hebt toegevoegd. Daarnaast kan je recepten nu ook halen van Njam.nl, en gaat het importeren van recpeten van de websites 24kitchen, Okoko.nl en Allrecipes.nl beter. De synchronisatie tussen de iPhone- en iPad-app doormiddel van iCloud moet ook soepeler gaan dan voorheen.

Apsolute Kookschrift recepten plukken Apsolute Kookschrift recept uitgelicht

Door de update is Apsolute Kookschrift een erg fijne app geworden, die hetzelfde doet als Receptenmaker. Die is gratis te downloaden, waarna je 1,79 euro betaalt voor elke 100 extra recepten in de app. Kookschrift kost bij aanschaf al 1,79 euro, maar daana ben je wel van extra kosten verlost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 12:28
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerpen albert heijn, recepten, smulweb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.