Mikro Gids: zevendaagse tv-programmering op de iPad

TVGids.nl heeft naast TVGids.nl voor de iPad ook Mikro Gids voor de iPad gelanceerd, waarmee je een programmaoverzicht van zeven in plaats van drie dagen tot je beschikking hebt.

Mikro Gids voor iPad - HoofdschermNaast TVGids.nl voor de iPad lanceerde TVGids.nl vandaag nog een andere tv-gidsapplicatie voor de iPad: Mikro Gids. Deze gratis applicatie biedt een zevendaagse programmering, in tegenstelling tot de TVGids.nl-app die alleen de programmering van vandaag, morgen en overmorgen laat zien. Ook is de app zowel in portret- als landschapsweergave te gebruiken. Via de knoppen aan de linkerkant van de applicatie kun je zelf zenders in- en uitschakelen. Ook kun je filteren op genres en tijden, waarbij de laatste is verdeeld in de tijdvakken ochtend, middag, avond en nacht.


Het is ook mogelijk om tv-programma’s met elkaar te vergelijken. Hiervoor dien je minimaal twee programma’s te selecteren met het keuzerondje achter de titel en vervolgens te kiezen voor ‘Vergelijken’. Via Facebook en Twitter kun je je vrienden laten weten wat je momenteel kijkt of nog gaat kijken. Ook kun je mensen via e-mail een programmatip sturen. Door middel van een balkje kun je zien hoe lang een programma dat momenteel uitgezonden wordt al aan de gang is. Via het zoekveld rechtsboven is het mogelijk om naar programma’s te zoeken.

In tegenstelling tot de TVGids.nl-app heeft Mikro Gids echter geen alarmfunctie en ook worden er geen foto’s en video’s bij programma’s getoond. Desondanks voelt de applicatie degelijk aan en werken alle functies zoals ze moeten werken.

Downloaden: Mikro Gids (gratis)

Tipgever: @Domien.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.