De Spion stadsspel Kortrijk GPS game iPhone iPad

De Spion is kat- en muisspel door Belgische stad Kortrijk

De Spion voor iPhone en iPad is een inventieve GPS-game in Kortrijk. De Wereldoorlog 1-spion voert missies uit en vlucht voor tegenspelers.

De Spion stadsspel Kortrijk GPS game iPhone iPadDoor het stadscentrum lopen om hier en daar wat historische informatie te zien op je iPhone of iPad, dat is de Vlaamse stad Kortrijk wat te simpel. De Spion is een applicatie die een tocht door de stad écht avontuurlijk maakt. Eén speler neemt de rol op zich van spion van het verzet in de Eerste Wereldoorlog. Twee tot negen tegenspelers gaan als Duitse politieagenten op jacht naar de spion. Je kan het met recht een kat- en muisspel noemen.

De spion ziet op zijn getekende stadskaart niet alleen zijn eigen positie, maar ook verschillende opdrachten. Hier en daar liggen items die je kan oppakken, waarmee je elders in de stad opdrachten kan uitvoeren. Elke opdracht levert punten op, maar elke actie die je ervoor uitvoert, maakt je positie tijdelijk zichtbaar op de kaart… waardoor 3 tot 9 Duitse agenten je kunnen traceren.

De Spion kaart van de spion en agenten

Spelers met een agentenrol zien ook een indicatiebalk van hoe dicht ze in de buurt zijn bij de spion. Als die balk rood kleurt, zijn ze zo dichtbij dat er een schot kan worden gelost en de spion een leven verliest. Maar de spion is weerbaar: hij kan zich verdedigen met mijnen of stoorzenders, die een verkeerde locatie op de kaart tonen. Nieuwe gadgets kunnen gekocht worden op de zwarte markt, maar ja, daar een aankoop doen, verraadt wel weer je positie op de kaart. Verwonde agenten moeten eerst naar het ziekenhuis voor ze verder mogen spelen.

Om ervoor te zorgen dat een achtervolging niet te lang duurt, is het spel niet alleen afgelopen als de spion dood is of de opdrachten zijn vervuld, maar zit er ook een timer op het spel. De Spion is een erg leuk bedacht stadsspel, dat speelbaar is op iPhone en Android en dus genoeg spelers moet kunnen lokken. Helaas werpt de app nog wel een obstakel op: iedere deelnemer betaalt 1,79 euro voor het spel.

Originele, actieve GPS-game in Nederland spelen? Kijk ook eens naar Lost in Time.

Pluspunten

  • Geweldig idee
  • Leuke visuele stijl
  • iPhone en Android-gebruikers spelen samen

Minpunten

  • Is €1,79 per persoon een obstakel?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2014, 10:54
Categorieën Belgische apps, Games
Onderwerpen belgisch, gps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.