Märklin Main Station: modeltreinen besturen op je iPad

Met Main Station bestuur je een Märklin Central Station en modeltreinen vanaf je iPad. Je bedient de wissels en andere zaken vanaf de tablet, maar deze op afstand bestuurbare treinmodelset is wel behoorlijk duur.

Märklin Main StationDe app Main Station van Märklin is wel een heel bijzondere afstandsbediening voor de iPad. Hiermee bestuur je namelijk modeltreintjes en wissels die op het miniatuurspoor voorkomen. De app communiceert via Wi-Fi met een speciaal accessoire die je erbij moet bestellen. Deze vervangt het centrale station dat je normaal gesproken op je treinspoor aansluit.

De app belooft je controle te geven over acht locomotieven tegelijkertijd. Zestien locomotief-functies en 320 extra accessoires kunnen worden bestuurd. Wij vermoeden dat de ontwikkelaar de spoorwissels ook rekent onder deze accessoires. Bij het besturen van de treinen heb je invloed op de snelheid en de magnetische koppeling tussen treinwagons.

Het idee van een op afstand bestuurbare treinmodelset is niet alleen voor deze app bedacht. Modellenbouwer Märklin brengt al langer digitale treinstations uit om alle techniek die achter de treinen schuilt te besturen. Sinds de Märklin Central Station 60213 is het voor deze apparaatjes mogelijk om met een draadloze router te verbinden. De Main Station app pikt enkel dit signaal van dezelfde router op en laat je op die manier de trein op afstand besturen.

De app is daarom ook vrij prijzig: je moet €9,99 betalen om hem te mogen downloaden. Daar komt nog 700 euro bij, die je kwijt bent aan Märklin Central Station 60213. De luxere 60214 en 60215 kosten nog eens respectievelijk 50 en 100 euro meer. Heb je al een uitgebreide treinenset thuis staan, dan had je één van deze uitbreidingen misschien al op het oog. Bekijk onderstaande video om te zien hoe de Main Station-app precies werkt.

Downloaden: Main Station (€9,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 17:32
Categorieën Lifestyle, Productiviteit
Onderwerpen afstandsbediening, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.