Missions voor iPhone: Nederlandse studenten maken takenlijst-app

Missions is een to-do app van twee studenten uit Leeuwarden. Hij is onderscheidend door zijn uiterlijk die geheim agenten moet aanspreken. Aan het afvinken van taken valt nog wel iets te verbeteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Missions iPhone iPod touch takenlijstHet zal niet de meest demotiverende schoolopdracht ooit zijn die de communicatiestudenten Erik van der Wal en Thom Hoekstra aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden kregen. De twee heren in de dop moesten een iOS-app van begin tot eind maken. Het resultaat staat nu in de App Store en heet Missions, een takenlijst voor de iPhone en iPod touch. Om zich te onderscheiden van de andere to-do lijstjes, richt Missions zich met name op… geheim agenten.

Althans, dat is de uitstraling die de applicatie wil uitdragen. De grijs-zwarte layout met lichtblauwe accenten ziet er in ieder geval al meteen wat spannender uit dan soortgenoten. Zo bevatten de vier tabbladen ook geen tekst, maar bestaan ze alleen uit overduidelijke logo’s: Taken, Locaties, Profielinformatie en Instellingen.

Het Missions-principe is doorgevoerd in de hele to-do lijst. Als een ‘missie’ actief wordt, krijg je een pushbericht dat je aan een taak moet beginnen. Als die vervolgens wordt afgerond, komt hij bij Completed missions te staan in de profiel-tab. Aborted missions staat voor afgebroken taken en dan zijn er ook nog achterstallige missies, die niet zijn uitgevoerd: Overdue Missions.

De pagina van een aangemaakte taak heet Intel en bevat de naam, de omschrijving, de datum en tijd en een kaartje van de aangehechte locatie. Missions werkt op locaties en kan behalve reminders op tijd ook herinneringen sturen als je op een zekere locatie komt. Je kan de huidige locatie selecteren of zelf een plek op de kaart aanwijzen. Daarbij kan je ook de radius van de kring om de locatie instellen. Overigens kun je de uit te voeren missies niet alleen in het hoofdmenu bekijken, maar ook per locatie op de Locaties-pagina.

Missions is in vormgeving lekker simpel en overzichtelijk gehouden. Het donkergrijze uiterlijk van de app maakt het een aangename en rustige plek om dingen op een rijtje te zetten. Wel ontbreekt het de app aan uitleg. In een test zaten we echt met onze handen in het haar waarom een missie niet afgevinkt werd, maar als Overdue werd gemarkeerd. Na lang proberen blijkt dat je kan swipen over de balk van een missie. Dan springt er een lichtblauwe balk met de opties afvinken, verwijderen en locatie tracken in beeld. Maar ook het nut van een specifieke opdracht tracken ontgaat ons. Het wordt niet uitgelegd in de app. Misschien komt het van pas voor een van de aankomende functies die de jongens willen implementeren.

Missions is een leuke eerste aanzet van een originele takenlijst-app die een paar functies niet goed uitlegt. We zijn benieuwd hoe het studieproject zich verder ontwikkelt.

Downloaden: Missions (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 23:31
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.