Penultimate voor iPad importeert foto’s en ondersteunt linkshandigen

Versie 3.1 van Penultimate staat gebruikers toe om foto's te importeren. Ook kunnen linkshandige schrijvers met hun pols op het scherm leunen.

PenultimatePenultimate, een notitie-app waarin je ouderwets schrijft met je vingertop of een stylus, heeft een update gekregen. Deze maakt het mogelijk om foto’s en afbeeldingen vanuit je fotogalerij te importeren en ergens tussen je gekrabbel neer te zetten. Handig voor iPad 2-gebruikers, die zo een foto van hun onderwerp naast de tekst kunnen plaatsen. Ook is het nu makkelijker geworden voor linkshandigen om met de pols op de iPad te leunen zonder dat de app op hol slaat.

Penultimate is een app om notities mee te maken. In plaats van typen op een toetsenbord schrijf je met je vinger zoals je met pen en papier zou doen. Heb je een foto die je bij je notities wil plaatsen, dan hoef je deze alleen maar te importeren vanuit je fotogalerij. iPad 2-gebruikers hebben het nog gemakkelijker: zij kunnen rechtstreeks vanuit Penultimate een foto schieten en in de notities plaatsen. Je kunt de gebruikte beelden verplaatsen en in grootte aanpassen.

Een probleem met de schrijfmethode die Penultimate gebruikt is dat je al snel met je pols op het scherm leunt. Iets dat andere apps zou verwarren, maar Penultimate houdt er rekening mee. De laatste update heeft deze functie verbeterd, waardoor ook linkshandige schrijvers zonder problemen ermee aan de slag kunnen. Je hoeft enkel bij de instellingen van de app aan te geven of je links- of rechtshandig bent.

Downloaden: Penultimate (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 15:47
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.