Live Weer: populaire weerapp frist uiterlijk op

Live Weer voor iPhone en iPad is alvast opgefrist voor iOS 7 lijkt het, met slankere letters, semi-transparantie en snellere informatie.

Live Weer update iPhone iPod touchGeanimeerde achtergronden van het weerbeeld en schermen vol met gegevens. Je zou de geliefde weerapplicatie Live Weer makkelijk kunnen wegzetten als kitscherig. Maar ook ‘kitscherige’ apps kunnen flink opgefrist worden om wat meer in lijn met iOS 7 te liggen. De toepassing van ontwikkelaar Apalon gaat mee met de trend en kreeg nadrukkelijker semi-transparante onderdelen en slanke letters. Ook verstuurt de applicatie nu pushberichten met weerwaarschuwingen voor de eerste locatie in je lijst.

‘Frisser’ is het woord wat Apalon gebruikt om het bijgeschaafde uiterlijk van Live Weer te typeren en dat lijkt een uitstekende woordkeuze. In de applicatie waarin je een van de verschillende presentaties kiest waarin je het weer wilt showen, zijn veel kleine aanpassingen doorgevoerd waardoor de app moderner oogt. Je ziet het bijvoorbeeld bovenin de balk met de plaatsnaam: het instellingen-icoontje bestaat volgens de trend alleen nog uit lijntjes en is qua kleur niet ingevuld. Het uiterlijk van de thema’s ‘Weerstation’ is amper veranderd, maar ‘Alleen tekst’ en ‘Cirkelweergave’ voelen als nieuw. De laatste beknibbelde op franje en ziet er nu een stuk strakker uit en ook in de tekstweergave zijn de letters slanker.

Live Weer tekstweergave iPhone Live Weer cirkelweergave iPhone

Live Weer 2.3 voor iPhone en iPad zorgt er ook voor dat de weerinformatie een stuk sneller wordt bijgewerkt. Het maakt niet uit of je daarvoor leverancier AccuWeather of World Weather Online gebruikt. Een andere nieuwigheid is dat je nu al een voorproefje van het weerbeeld krijgt van de verschillende locaties als je bovenin beeld op de plaatsnaam drukt. Het is sowieso een belangrijker overzicht geworden: daar bepaal je de volgorde van de plaatsnamen en dat is weer relevant geworden voor de nieuwe weerwaarschuwingsfunctie. Live Weer moet tenslotte stabieler zijn dan voorheen – al hadden niet veel mensen last van instabiliteit, te zien aan de gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren op 8576 beoordelingen in de Nederlandse App Store.

Downloaden: Live Weer (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2013, 13:03
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.