MailChimp Editor: nieuwsbrieven maken op iPad

MailChimp Editor maakt het mogelijk nieuwsbrieven te maken en te versturen vanaf de iPad. De applicatie is gratis te downloaden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MailChimp Editor nieuwsbrief maken op iPadMailChimp, de bekende dienst waarmee je nieuwsbrieven kan versturen via e-mail, heeft een nieuwe app uitgebracht speciaal voor de iPad. MailChimp Editor maakt het mogelijk om eenvoudig nieuwsbrieven te maken op Apple’s tablet, zoals je dat ook kan op de website van de dienst. Als je tevreden bent met de brief, zet je hem klaar voor versturen vanaf de website of kan je hem meteen naar je klanten en inschrijvers versturen vanaf de iPad.

MailChimp Editor toont een aantal sjablonen die je inspiratie en een start geven om eigen nieuwsbrieven te versturen. Vervolgens kan je de standaardonderdelen vervangen door je eigen beeldmerken en foto’s, die je overigens niet eens perse op de iPad hoeft te hebben staan. Je kan ze ook halen uit je eigen MailChimp galerij of via Dropbox binnenhalen. Als het gewenst is, kan je het beeld zelfs bewerken met de module van Aviary die beschikt over fotofilters, kleurenaanpassingen en andere gangbare handelingen. Ook pas je tekst aan en kan je door vormen in te voegen, de algemene opstelling van de nieuwsbrief bekijken. Bovendien zie je met de preview hoe de mail eruit ziet op de desktop, tablet en mobiel.

MailChimp Editor tekstvak invoeren nieuwsbrief

Je bewerkt de nieuwsbrief op de iPad zonder internetverbinding en kan het dus ook op je dooie gemak in het openbaar vervoer of over de landsgrenzen doen, bijvoorbeeld. Zodra je verbinding hebt, wordt de laatste versie gesynchroniseerd. MailChimp Editor geeft een melding als er conflicten zijn opgetreden omdat iemand anders bijvoorbeeld ook aan de nieuwsbrief heeft gewerkt.

Om MailChimp Editor te gebruiken, heb je een account op de dienst nodig die je kan aanmaken op de website. De prijs van de dienst hangt af van het aantal lezers en de frequentie waarmee je nieuwsbrieven wilt versturen. De website handelt ook het mailbestand met je ontvangers af.

Downloaden: MailChimp Editor (gratis, iPad, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2013, 15:30
Categorieën Productiviteit, Zakelijk
Onderwerpen e-mail, nieuwsbrief

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.