Make Your Move iPhone-app laat je gekke sportieve dingen doen

Make Your Move is een lekker gekke iPhone-app die je op elk moment van de dag tot spontane beweging kan verleiden. Doe alsof je de bus heb gemist: ren een halve minuut lang zo hard als je kan!

Make Your Move spontaan sporten iPhoneHo! Je wordt achtervolgd door een stel loslopende en totaal losgeslagen honden voor de komende 75 meter! In de benen! Het is je dag niet. Net miste je de bus al en rende je er al 60 meter achteraan in 16 seconden. Als het aan de beschrijvingen ligt, maakt de nieuwe iPhone-applicatie Make Your Move je niet veel gelukkiger. Maar de app maakt je wél fitter. Je hoeft de toepassing er maar even bij te pakken tijdens een inkakmoment en je wordt er overheen geholpen door kortstondig te sporten voor wat punten.

Gamification heet dat; overal een spelletje van maken. Van de punten die je bij elkaar sprokkelt voor Make Your Move koop je helemaal niks, maar je kan er wel lekker mee pochen tegenover je Facebook-vrienden en de rest van de wereld die ook sport voor punten. Onder het motto ‘intensiever actief leven’ krijg je 30 punten voor anderhalve mijl rennen. Of krijg je 10 punten voor ober spelen: beweeg 150 voet terwijl je iPhone plat op je hand ligt. Alle punten worden bij elkaar opgeteld. In het score-overzicht zie je louter je cumulatieve score. Een limiet op het aantal sportieve rariteiten dat je mag doen, is er niet. Als een van de getoonde opdrachten je niet aan staat, ververs je de lijst gewoon en krijg je nieuwe uitdagingen te zien.

Denk maar niet dat je het er van een leien dakje af kan brengen. Make Your Move zet alle technieken van de telefoon in om je aan de tand te voelen. Natuurlijk vraagt de app om je GPS-gegevens als je een stukje moet rennen van de app, maar ook als een halve minuut springt, moet dat met de iPhone in de hand. Als je even niet beweegt, werpt de app onherroepelijk een pop-up in beeld met de vraag of je het nog eens wil proberen. Zo mag je bijvoorbeeld ook niet beginnen met rennen als de GPS niet nauwkeurig genoeg is.

Mocht je iemand uit het niets keihard zien wegsprinten nadat diegene op de iPhone kijkt, dan kan diegene zomaar Make Your Move gebruiken. Je valt er vast niet zoveel van af als Nike+ Running, maar het is wel een voorzet om lekker sportief (en gek) te doen.

Downloaden: Make Your Move (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2012, 13:06
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen afvallen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.