Crowdstream waarschuwt als favoriete artiesten komen optreden

Crowdsource is een nieuwe app om muziek en artiesten te volgen, te kijken wanneer er een nieuw album komt of wanneer er optredens in de buurt zijn.

crowdstreamApple’s sociale netwerk Ping is niet helemaal het succes geworden waar Apple op gehoopt had. Toch is het idee niet zo verkeerd: miljoenen mensen wereldwijd houden van muziek en willen best weten wanneer hun favoriete artiest een nieuw album uitbrengt. Crowdstream probeert dat idee nieuw leven in de blazen. De app laat je ook zien wanneer er optredens zijn van jouw geliefde artiesten. Tijdens een concert kom je in contact met andere fans en wissel je foto’s en korte video’s uit. Crowdstream verzamelt het zodat iedereen kan meegenieten.

Bij het opstarten van de app kun je een nieuw account aanmaken of inloggen met je Facebook-account. Vervolgens vraagt de app om wat initiële vulling: Crowdstream kijkt welke artiesten je op Facebook hebt ‘geliked’ en welke artiesten er in de muziekbibliotheek op je iPhone staan. Die artiesten ga je volgen, waarbij je alerts kunt instellen als er een nieuw album of een optreden aankomt. Bij de optredens kun je kiezen uit twee opties: allemaal of alleen in de buurt.

Het zoeken naar optredens in de buurt levert nog wel eens wisselende resultaten op: tussen Carré, Paradiso en Ziggo Dome staan opeens optredens in Dallas (Texas). OK, daar was ik dit jaar een flinke tijd, maar het lijkt me sterk dat de app in mijn Facebook-checkins kijkt op welke plekken ik regelmatig kom.

Als follower van een bepaalde artiest kun je in contact komen met andere fans, als je dat wint. Er zitten ook nog wat extra’s in, zoals een optie om prijzen te winnen via de artiest of kaartjes te kopen bij een ticketbureau. Voor de artiesten levert Crowdstream een extra inkomstenstroom op, als fans muziek of merchandise aanschaffen. Kan je niet bij een concert zijn, dan ben je er via de berichten, foto’s en video’s van andere fans toch een beetje bij.

Alternatieven zijn Songkick en ConcertWall.

Downloaden: Crowdstream (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 22:53
Categorie Muziek
Onderwerpen artiesten, muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.