Make-over voor ClassicCamera: filmen met oude effecten

ClassicCamera is een gratis applicatie die de gebruiker in staat stelt om eenvoudig ouderwets ogende filmpjes te schieten met behulp van kleurenfilters. De app is net voorzien van een grondige update.

ClassicCamera-voor-iPhone-en-iPod-touchMet de gratis applicatie ClassicCamera zijn al een tijdje filmpjes te schieten met leuke effecten. Gisteren is de applicatie echter grondig vernieuwd. De op iPhoneclub eerder onbesproken gebleven applicatie heeft een totaal nieuwe interface gekregen. De knoppen zijn wat meer weggewerkt dus er is nu meer ruimte voor het beeld dat je daadwerkelijk schiet. Tot de filters behoren onder andere een vissenkom-effect, ouderwets rood beeld en wit licht.

Naast de shutter-knop bevinden zich nu links een knop voor de fotostand en rechts een knop om video’s te schieten. Beelden worden automatisch bewaard in het foto-album dat bij de applicatie zit en kunnen vanuit daar pas worden opgeslagen op het camera-album van de iPhone zelf. In hetzelfde uitvouwmenu kun je de eigenschappen van de foto bekijken en bewerken (naam en cameragegevens) en de foto’s kunnen er eveneens gedeeld worden op Facebook en Twitter. Bij de laatste wordt een film geüpload op Twitvid.com.

Nieuw is dat er een slider in beeld blijft staan, waarmee je kan in- en uitzoomen tot drie keer digitale zoom. Die is aanwezig bij het schieten van foto’s, maar ook tijdens het opnemen van een video. De effecten zelf zijn te selecteren door een zwevende knop links onderin beeld. Daarmee verschijnt een grote draaischijf in beeld met zes verschillende filters met elk één tot en met vier kleurenmogelijkheden.

Als laatste wapenfeit van de update noemt de ontwikkelaar van ClassicCamera de verbetering van de kwaliteit, maar daar tasten wij een beetje over in het duister. We hebben het gevoel dat de framerate van de video-opnames lager is dan vóór de nieuwe interface. Dat komt misschien door de reclamebalk bovenin beeld of door het draaischijf-menu die een aanslag pleegt op de snelheid van de app. Toch is ClassicCamera een leuke gratis applicatie om filmpjes eenvoudig van een nostalgisch filter te voorzien.

Downloaden: ClassicCamera (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2011, 22:04
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotofilters, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.