Mailbox-ontwikkelaar stopt op 6 september met Orchestra-app

Orchestra Inc. stopt met de takenlijstapp Orchestra voor iPhone en iPad. Ze gaan zich volledig focussen op Mailbox, de app die van je e-mail een todolijst maakt.

orchestra-todo-appVoordat de bekende app Mailbox in de App Store verscheen, was ontwikkelaar Orchestra Inc. druk met een andere app: Orchestra To-do. Die won een prijs als Apple’s productiviteitsapp van het jaar, werd app van de week en won talloze andere prijzen. Maar toch heeft de ontwikkelaar nu aangekondigd dat ze met Orchestra gaan stoppen. In een blogposting legt Orchestra Inc. uit dat ze zich volledig op de app Mailbox willen focussen, omdat ze daarmee beter hun uiteindelijke doel kunnen bereiken.

Sinds vorig jaar september wordt er overigens al niet meer aan Orchestra gewerkt, omdat het team zich volledig op Mailbox concentreerde. Mailbox werd een enorm succes en werd veel bekender dan Orchestra. Het trok de aandacht van Dropbox, die de app in maart 2013 overnam. Nu valt het doek voor de app waar het eigenlijk mee begon, Orchestra. Vanaf 6 september zal de app niet langer verkrijgbaar zijn.

orchestra-appHeb je Orchestra gedownload, dan kun je de app nog wel blijven gebruiken, maar de clouddiensten, webapp en klantenservice zijn niet meer beschikbaar. Orchestra bestond sinds september 2011 en werd vaak geprezen om de mooie en duidelijke interface, de vele functies en de realtime synchronisatie. Je kon ook met je stem taken invoeren en taken terugkerend maken. Mailbox heeft ook een aantal todo-functies, maar is toch geen volledige vervanger voor Orchestra. Toch denkt het team dat ze hun doel beter kunnen bereiken door zich op Mailbox te focussen:

There is much about Orchestra that we love, and it’s hard for us to say goodbye to it. You may feel the same way. But we believe Mailbox offers a simpler and more direct approach to our mission of solving the problem of using email as a to-do list, and it’s important that we devote all our resources to Mailbox going forward.

De makers van Orchestra raden aan om taken die je nog in de app had staan, lokaal op te slaan of over te hevelen naar andere apps, zoals Wunderlist. Komt goed uit, want Wunderlist heeft net een update, met spraakfunctie en uploaden van bestanden. Zoek je een alternatief voor Mailbox, dan hebben we die ook op een rij gezet in een vergelijking van Mailbox, Taskbox en Seed.

Downloaden: Orchestra To-do (gratis, iPhone, iOS 4.0+)
Ook genoemd: Mailbox (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2013, 11:08
Categorie Productiviteit
Onderwerp mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.