Discworld-app van Terry Pratchett flink afgeprijsd

De Discworld-app van Terry Pratchett is momenteel afgeprijsd. In The Ankh-Morpork Map kun je ronddwalen in een denkbeeldige stad en zien hoe de stadsbewoners leven.

discworld-living-mapFans van fantasy-schrijver Terry Pratchett kunnen de komende dagen hun slag slaan. De app Discworld: The Ankh-Morpork Map is de komende dagen afgeprijsd. De prijsverlaging geldt tot eind juli; in plaats van €10,99 betaal je nu €5,99. In deze Discworld-app kunnen fans de befaamde stad ontdekken. De app werd gemaakt om het dertigjarige jubileum van de boekenserie te vieren.

Sinds het eerste boek in 1983 verscheen (‘The Color of Magic’ is de boekenserie uitgebreid naar 39 titels plus een hoop korte verhalen, games en aanvullende boeken. De app hoort bij het boek ‘The Compleat Ankh-Morpork’ en geeft je de mogelijkheid om een interactieve kaart van de stadstaat te bekijken. Er zijn eigenlijk twee kaarten in de app: een levende kaart waarop je kunt inzoomen en waarbij je het leven van de duizenden stadsbewoners kunt zien. Er is ook een plattegrond waarmee je het stratenstelsel makkelijker kunt zien.

De app is eigenlijk alleen leuk als je de boeken kent, want je zult veel bekende gebouwen uit de Discworld-serie tegenkomen. Ben je nog niet zo thuis in Discworld, dan kun je erop tappen om achtergrondinformatie te lezen, geschreven in de humoristische toon die we kennen uit de boeken. Er is ook een audio-wandelroute door de stad, waarbij actrice Helen Atkinson Wood je door de straten leidt met haar stem. Door bepaalde locaties te ontdekken kun je achievements verdienen, die vervolgens zichtbaar zijn in Game Center. Helaas alleen geschikt voor mensen met de nieuwste iPads.

Downloaden: Discworld: The Ankh-Morpork Map (€5,99, iPad, iOS 6.0+)

Tipgever: Howard

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2013, 11:20
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.