Boxes: laat je inspireren en verkoop spullen met iPhone-app

Boxes is een leuke Pinterest-achtige iPhone-app waarin je spullen van anderen op je wenslijst zet en je eigen spullen indexeert of verkoopt.

Boxes iPhone Pinterest met verkopenIs Marktplaats nog steeds de populairste manier om je producten online te verkopen? Als je om je heen kijkt, zie je dat steeds meer mensen eerst naar een virtuele garageverkoop via Facebook grijpen. Steeds meer apps spelen in op die marktverandering. Bondsy is een veelbelovende applicatie waarmee je spullen aan vrienden en hun vrienden probeert te verkopen, en nu is er ook Boxes. Dat is een optelsom van Pinterest en Marktplaats: je bewaart je spullen die je leuk vindt in verschillende dozen, en kan ze verkopen aan bekenden en mensen waarvan je weet dat ze van je aangeboden waar houden.

Dozen als prikborden

De dozen verschillen niet zo veel van de prikborden in Pinterest. Je maakt verschillende dozen aan voor verschillende onderwerpen, zoals meubels, media of schilderijen. Sommige worden automatisch voor je aangemaakt naar aanleiding van de foto’s die je interessant vindt bij het aanmelden. Tik je een boek aan, dan kan je ervan uitgaan dat je de doos ‘Books’ hebt staan. Daarin komen alleen de boeken te staan die je zelf uploadt. Als je boeken van andere gebruikers interessant vindt, komen die terecht in je wenslijst. Niet in je doos. Dat is het voornaamste verschil met Pinterest: er is nadrukkelijk onderscheid tussen eigen objecten en die van anderen.

Boxes timeline met foto's Boxes spullen in dozen

Inspireren en laten inspireren

Het toevoegen van je eigen spullen is een eitje. Met Add Item in het hoofdmenu voeg je maximaal vijf foto’s van je object toe, en je kan de foto’s stuk voor stuk voorzien van een kleurenfilter. Je geeft het voorwerp een naam, eventueel een omschrijving, hangt er een categorie aan en plaatst hem in een van je dozen. Daarnaast is er een mogelijkheid om aan te geven dat je een product wil verkopen. Je voert daarbij de prijs in, de manier van verzenden en je vinkt aan waar je naartoe wilt versturen. Als je een potentiële koper hebt, lees je dat terug onder het product.

Je laten inspireren is niet zo moeilijk in Boxes. Je ziet standaard een timeline van de laatste keuzes van de redactie en je vrienden in de app, maar kan het aanbod ook sorteren op actualiteit en het aantal reacties erop. Bovendien kan je op elke plek in de app een pinch-to-zoom beweging maken om te zoeken. Je kan altijd contact opnemen met de eigenaar van een voorwerp, of die nou te koop staat of niet.

Boxes stoel te koop Boxes chatgesprek over stoel

Vlot geanimeerd

Boxes is een leuke app om je spullen virtueel in te bewaren. Je kan peilen wat anderen van je collectie vinden, legt een eigen wenslijst van spullen aan en struint vlot door een leuk geanimeerde app. Het aanbod van voorwerpen is nu nog klein, maar dat verandert vast snel als Boxes in populariteit toeneemt.

Downloaden: Boxes (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2013, 17:06
Categorie Lifestyle
Onderwerpen inspiratie, pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.