Maak met vjay je eigen muziekvideo op de iPad

De iPad-app vjay is bedoeld om muziekvideo's te combineren tot een mash-up. De app is gemaakt door Algoriddim, makers van de bekroonde djay-app.

vjay airplayDe Duitse softwaremaker Algoriddim kreeg bekendheid door de app djay en won er zelfs een Apple Design Award en de prijs voor beste iPad-app van 2011 mee. Nu heeft Algoriddim weer een nieuwe app, bedoeld voor het maken van muziekvideo’s. De app bevat een multitouch-interface waarmee je meerdere video’s kunt combineren, van materiaal dat je zelf gemaakt hebt tot audio- en videofragmenten uit je iTunes-bibliotheek. In de app zitten ook al een aantal video’s die je kunt hergebruiken en er zitten meerdere realtime video-effecten en -overgangen in.

Je kunt live je eigen video opnemen via de camera van de iPad en dat verwerken in je videoclip. Met twee scratch-pads kun je de video’s met elkaar mixen, waarbij je ook meteen effecten kunt toepassen. Achterwaarts afspelen? Ook dat kan. het eindresultaat kun je opslaan in je camera-rol of als output naar je tv-scherm sturen via AirPlay of een aangesloten HDMI-kabel. De app is alleen geschikt voor de iPad 2 en de nieuwe iPad. Het is zelfs mogelijk om de app op afstand te bedienen via externe hardware, bijvoorbeeld Numark’s iDJ Live-controller. En tenslotte kan de app ook nog je muziek syncen met de visuele gebeurtenissen op het scherm.

Downloaden: vjay (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 23:04
Categorie Fotografie en video
Onderwerp dj

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.