Lookout: iPhone-app verstuurt locatie bij bijna dode batterij

Met de nieuwe Signal Flare-functie van de iPhone-app Lookout kan je de iPhone's locatie versturen voordat je batterij dood is.

Lookout locatie bij kwijtgeraakte iPhoneApple’s eigen Zoek mijn iPhone is een handige truc om je verloren of gestolen iPhone te kunnen traceren, maar biedt niet in alle gevallen uitkomst. Als de batterij uitvalt, is het opvragen van een locatie namelijk niet meer mogelijk. De al langer verkrijgbare iPhone-app Lookout speelt er met een nieuwe update slim op in. De functie Signal Flare onthoudt de laatste locatie als de batterij bijna dood is. Je kan hem dan achterhalen op de site verbonden aan de gratis app.


Lookout verbonden aan contactenLaten we maar meteen even wat kanttekeningen plaatsen: als een dief je iPhone in handen krijgt en hem meteen uitzet zonder de batterij op te laten gaan, heb je niet zoveel aan de app. En ook als de iPhone dan nog van punt A naar punt B wordt genomen terwijl de app het signaal afgeeft, heb je niet zoveel aan de locatie. En dan is er nog het laatste, fundamentele punt: je moet Lookout wel op de achtergrond hebben draaien om de functie te kunnen gebruiken. Zo veelbelovend als Signal Flare dus lijkt, is het niet helemaal.

Met Lookout kan je op meer punten de veiligheid van je iPhone in de gaten houden. Zo checkt het of je toestel ‘kwetsbaar’ is (lees: een oude iOS firmware heeft), gaat het de beveiliging van het aangesloten Wi-Fi-netwerk na. Ook kijkt de app voor je of het toestel gejailbreakt is of niet. Je kan er daarnaast voor kiezen contacten te backuppen met de app, wat een tikkeltje overbodig is omdat iCloud het van zichzelf ook al doet. Wat dan wel weer aardig is, is dat je data ook kan benaderen op Android en dat je aan de hand van Lookout je contactenlijst dus mee kan nemen. Je hebt hoe dan ook een Lookout-account nodig om de app te kunnen gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld in je browser inloggen om de laatst geregistreerde locatie van de telefoon te zien.

Net als met Zoek mijn iPhone, kan je de locatie van je telefoon ook nagaan zolang die gewoon nog draait en je er vanuit de website naar zoekt. Eveneens kan je ervoor kiezen de app te koppelen aan je adresboek voor een andere functie buiten de back-up: je kan vijf personen aanwijzen wiens nummer voor de vinder in beeld zal komen als je de iPhone kwijt bent. Zo heeft hij meteen contactmogelijkheden. Als je denkt dat je iPhone nog dichtbij is, kan je ook een luide signaaltoon versturen naar de telefoon – al hangt de hoorbaarheid van je instellingen op de telefoon af natuurlijk.

Lookout is gratis te downloaden en dat betekent dat de gelijknamige ontwikkelaar wel eens geld wil kunnen verdienen met het verzamelen van contactgegevens. Houd daar rekening mee als je de app installeert en al dan niet toegang verleent tot je adresboek.

Downloaden: Lookout (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.