Slap that Zombie: zombies meppen voor de iPad-camera

Slap that Zombie is een geinig iPad-spel waarin je met bewegingen voor de camera zombies neer mept en mensen redt.

Slap that Zombie iPad handbewegingPrecies op tijd voor Halloween, dat vanavond en vannacht uitbundig gevierd zal worden in de Verenigde Staten. Dat is het nieuwe iPad-spelletje Slap that Zombie, dat je opvallend genoeg speelt zónder het scherm aan te raken. Slap that Zombie gebruikt de camera van de iPad om beweging te registeren, waarmee je klappen uitdeelt aan de ondoden die op je af slenteren. De overlevende mensen die af en toe in beeld springen, mag je vooral géén klappen verkopen.

Slap that Zombie tekenstijl iPadHet is een spelprincipe dat al zo oud is als de eerste speelhal, maar werkt op de iPad verrassend fris en leuk als je het met je eigen lichaamsbewegingen mag doen. Volgens de applicatie verkoop je de zombies meppen als je een grote veeg voor het scherm maakt, maar het meldt daarbij niet op hoeveel afstand je moet zitten. In de testsessie zaten wij op zo’n veertig centimeter van de iPad af en werd elke minimale beweging omgezet in een klap. Niet zo erg, als je je maar echt stilhoudt als de normale mensen zich even laten zien. De enige voorwaarden voor het spel zijn dat je de iPad rechtop kan zetten en dat je omgeving niet te donker is.

De uitdaging van Slap that Zombie zit er vooral in dat je geen plotseling opduikende mensen raakt: als je dat drie keer doet, is je highscore-poging voorbij. Ondertussen worden de zombies wel iets sterker en vergen ze meer ‘klappen’ om ze uit te schakelen. Sommige gooien stokken en stenen op je die je snel moet wegvegen, een andere keer komen vleermuizen op je af. Bij deze supersnelle reflex-acties lijkt Slap that Zombie zeer goed op je beweging te reageren.

Slap that Zombie tegenstanders op je afHet is de tekenstijl die Slap that Zombie zo leuk maakt. Met name de mensen zijn leuk geanimeerd, met grote hoofden en kleine lichamen. Maar ook de zombies zien er fantasierijk en humoristisch uit en in de in-app winkel kan je zelfs nieuwe zombie-outfits kopen zodat er meer afwisseling op je af komt wandelen. Met de munten die je in het spel verzamelt (10 voor geredde personen, een paar munten voor elke zombie die je neerhaalt), kan je ook items kopen als een dokter die je één keer een hartje extra geeft of een levensverlenger die permanent zorgt voor meer hartjes. In de winkel is verder te zien dat je binnenkort ook andere wapens en een nieuwe omgeving kan kopen.

Op de dag van Halloween zijn die toekomstplannen natuurlijk niet zo relevant, maar ze zijn ook nog niet nodig om even zoet te zijn met Slap that Zombie. Het is een leuk afgewerkt, snel en door de luchtledige bewegingen grappig spelletje voor even tussendoor.

Downloaden: Slap that Zombie (€0,89, introductieprijs)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2012, 14:27
Categorie Games
Onderwerpen halloween, horror, zombies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.