Live weer: nieuwe cirkelweergave en aangepast design

De succesvolle weer-app Live Weer beschikt over een totaal nieuwe cirkelweergave om het weer in te zien. De iPhone-app heeft daarmee zes verschillende interfaces om het weer aan je te presenteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Live Weer nieuwe cirkelweergaveSoms zorgen kleine verbeteringen voor een groot gebruiksgemak. De populaire weer-app Live Weer heeft een paar kleine veranderingen aangebracht die de app net iets makkelijker laten bedienen. Bij de overzichtelijke ‘Alleen tekst’-interface van de applicatie, is het kleine groene knopje waarmee je kan schakelen tussen het weer voor de komende uren en de komende dagen, vervangen voor een veel beter in te drukken knop. Daarnaast is er een nieuwe weergave en is de gehele app sneller en stabieler geworden.

Live Weer nieuwe knoppen tesktweergaveDe grootste vernieuwing is dat er nu een zesde opmaak-widget is toegevoegd aan Live Weer: de cirkelweergave. Met die optie krijg je een kompas in beeld met daarin een rode pijl die de windrichting aangeeft. Midden in het scherm zie je de temperatuur, geflankeerd door de minimum- en maximumtemperatuur, de neerslag, de luchtvochtigheid en de windsnelheid. Net als bij de andere widgets, mag je zelf bepalen welke gegevens er worden getoond en op welke volgorde ze staan. Helaas beweegt het kompas niet mee met de richting waarop je staat. Dat is misschien een leuke gimmick voor de volgende update.

De cirkelweergave is nu als instelling voorhanden naast de al bestaande widget met alle details, de widget met het korte termijn weerbericht, met het lange termijn weerbericht, met alleen de huidige temperatuur en de alleen tekst-interface. De laatste vernieuwing is dat je Live Weer direct aan een ander cadeau kan doen vanuit de app. Met 5229 (lovende) recensies in de Nederlandse App Store, lijkt het wel wijs van tevoren even te informeren of iemand de app al heeft. Die kans is best groot.

Downloaden: Live Weer (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 14:08
Categorie Het weer
Onderwerpen weerbericht, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.