iPhone-woordspel Puzzlejuice krijgt Nederlands woordenboek

Het verslavende woordspel Puzzlejuice is voorzien van een Nederlands woordenboek. Daarmee ligt ook in Nederland de weg voor het succes van de kruising tussen Tetris en Boggle open.

Puzzlejuice woordspel in het Nederlands“Het leukste woordspel dat we recentelijk speelden en misschien nog wel leuker dan Tetris voor de iPhone.” Met die conclusie schonken we Puzzlejuice in januari dit jaar een Game van de Week-stempel in onze iOS game-update rubriek. Vandaag is de mengelmoes van blokjes stapelen en woorden maken door lijnen te trekken, voorzien van een belangrijke update. Het spel is nu voorzien van een Nederlands woordenboek en heeft een instelling die het geschikt maakt voor kleurenblinden.

Het Engelse woordenboek was het grootste obstakel van Puzzlejuice in Nederland, terwijl het spel in het buitenland al grote successen behaalde. Nederlands is een van de vier talen die zijn toegevoegd aan de app, naast Spaans, Frans en Italiaans. In tegenstelling tot het woordenboek, is de interface van de app nog wel Engelstalig.

Puzzlejuice letters selecteren terwijl blok valtLos van de talen zijn er nog veel meer toevoegingen gedaan aan het puzzelspel. Zo is er met de Impossible Mode een nieuwe, ultieme moeilijkheidsgraad bij gekomen. Daarnaast zijn er meer opdrachten ingevoerd in het spel, zodat je meer potjes ingaat met doelstellingen om die ronde te halen. Nieuwe leaderboards mengen je opnieuw in de strijd om nieuwe, hoogste scores neer te zetten tegen spelers van over de gehele wereld en last but not least is er met The Wildcard een nieuwe power-up, die wij in onze test overigens nog niet tegenkwamen.

In Puzzlejuice zakken, net als in Tetris, verschillende vormen blokken in het veld. Die moet je gesorteerd op kleur op elkaar stapelen. Als er drie of meer gelijkgekleurde vakjes aan elkaar zitten, kan je erop drukken en komen er letters tevoorschijn. Daarmee kan je vervolgens woorden maken. Op de hogere spelniveau’s is het een behoorlijk uitdagend karwei, op de lagere niveau’s is het leuk om er een lekkere poos mee in de weer te zijn.

Ontwikkelaar Asher Vollmer verontschuldigt zich nog voor het lang uitblijven van de grote update; het duurde een tijdje omdat Vollmer eerst nog wilde afstuderen. Daar is hij nu mee klaar. Het kan wel zo zijn dat dit de laatste update voor Puzzlejuice is. De ontwikkelaar is inmiddels in dienst genomen bij ontwikkelaar thatgamecompany.

Downloaden: Puzzlejuice (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 12:15
Categorie Games
Onderwerpen puzzelgame, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.