Live TV Kijken voor iPhone en iPad: populair, maar ook goed?

Live TV Kijken voor iPhone en iPad staat al weken in top tien met best betaalde apps in de App Store. Wij zochten uit of hij ook goed werkt.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Live TV KijkenDe Live TV Kijken app staat – vermoedelijk ook vanwege de ‘geoptimaliseerde’ naam – al enige tijd in Apple’s top 10 met best betaalde apps. Maar in de App Store lopen de meningen uiteen van “Troep, niet kopen” tot “Dit is de beste app ooit”. Hoog tijd om zelf de proef op de som te nemen en te kijken hoe goed deze populaire app werkt. De Live TV Kijken app geeft gebruikers de gelegenheid om live Nederland 1, 2, en 3 te kijken, maar ook kanalen als Journaal 24, lokale zenders als AT5 en internationale zenders als BBC World News en Animal Planet. Je betaalt hiervoor eenmalig €0,89. Voor het gebruik van de app wordt aangeraden om naar iOS 7 te updaten. Daarnaast heeft de app gek genoeg ook een ingebouwd scherm van Buienradar.


Je hoeft Live TV Kijken niet voor de mooie vormgeving aan te schaffen: vergeleken met de NPO app bedient de app van Live TV kijken fors minder intuïtief. Daarnaast is de interface nogal simpel met weinig poespas. Voor Nederland 1, 2 en 3 wordt vermoedelijk de mobiele webspeler simpel ingesloten, die daardoor ook vrij lastig bedient. Voor andere zenders wordt een “kale” mediaspeler getoond waarbij je alleen op Play kunt tikken. In de ingesloten speler van Nederland 1 t/m 3 kun je door op menu te tikken naar de radiozender gaan, de televisiegids openen of op Uitzending Gemist rondneuzen.

De bediening van de knoppen gaat echter lang niet altijd even makkelijk. Je gebruikt een schuifbalk om door de afspeellijst van de zender heen te bladeren en eerdere programma’s te selecteren om te bekijken. Het schuiven zelf gaat moeizaam en af en toe reageert de app nogal traag. Daar zal een gedeelte van de recensenten in de App Store op zijn afgeknapt. De app wordt bovendien ongeveer om de week geüpdatet vanwege bugs, wat ook voor wisselende kritieken kan zorgen.

tv kijken populair

Als je al deze beperkingen incalculeert en even geduld hebt valt er echter best met de app te werken. Zowel de regionale als de internationale zenders geven (over Wi-Fi en 4G) goede beeldkwaliteit en haperen niet. Er is ook een kanaal voor live-evenementen, zoals schaatsen of breaking news. Zenders van RTL en Net 5 ontbreken en daar wordt veel over geklaagd, maar voor een compleet pakket moet je nog steeds bij de officiële apps van je kabelexploitant zijn.

We kunnen ons voorstellen dat mensen die het aanbod van de NPO app iets te mager vinden en op hun iPhone of iPad ook graag wat regionale en internationale nieuwszenders bekijken best iets aan deze app hebben. De beeldkwaliteit is in ieder geval prima. Verwacht alleen zeer weinig van de vormgeving of bediening. Let wel op trouwens, live tv kijken kost veel dataverkeer. Bij de NPO app kost 10 minuten je 75 MB en dat zal voor deze app niet veel anders zijn. In de App Store omschrijving staat overigens dat je de zenders ook in buitenland kunt bekijken, omdat je alleen een internetverbinding nodig hebt.

Nationale zenders: Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Journaal 24, Politiek 24, 101.tv
Regionale zenders: RTV Noord Holland, RTV Utrecht, AT5, Omroep Zeeland
Internationale zenders: Bloomberg Television, Deutsche Welle, BBC World News, Russia Today, Euronews, Nasa, Animal Planet, Fashion TV, TRT 1, TV5 Monde, Victoria’s Secret

Downloaden: Live TV Kijken (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

menu

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2013, 10:06
Categorie Amusement
Onderwerp televisie
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.