iCulture speelt: Epoch 2, Neon Shadow, Lone Wolf en Stealth Inc

Hallo, ben je daar? Of slokt Oceanhorn nu al je tijd op? We zijn diep onder de indruk van het The Legend of Zelda-achtige avontuur op iPhone en iPad, maar het is niet de enige stevige gamerelease van vandaag. We behandelden Tilt to Live 2 en Football Manager Handheld 2014 al apart en in de […]

ICS Epoch.2 iPad iPhone headerHallo, ben je daar? Of slokt Oceanhorn nu al je tijd op? We zijn diep onder de indruk van het The Legend of Zelda-achtige avontuur op iPhone en iPad, maar het is niet de enige stevige gamerelease van vandaag. We behandelden Tilt to Live 2 en Football Manager Handheld 2014 al apart en in de iCulture speelt doen we nog een lichting interessante nieuwe games aan. Zo heeft 3D-shooter Neon Shadow een samenwerkmodus voor twee spelers op één iPad.

Neon Shadow: Quake II light voor iOS

ICS Neon Shadow iPad iPhone iOSVroeger, toen knalde je in moordtempo in smalle gangetjes met wapens die net niet te buitensporig waren voor die kleine omgevingen. Toen herstelde je levensenergie nog niet als je even achter een muurtje schuilde. En kon je al helemaal geen betere wapens kopen door er echt geld tegenaan te gooien. Vroeger waren 3D-shooters zoals Quake II puur en pittig. Neon Shadow brengt een hommage aan die tijd. Het is een blauw-paars gekleurd sci-fi schietspel waarin je vanaf de start al wordt belaagd door agressieve hond-achtige robots, zwevende vijanden en in de plafonds verstopte kanonnen. Je enige geruststelling zijn de paarse health vials die je oppakt van de grond – zelfs als je een level hebt gehaald wordt je levensenergie niet aangevuld. Dat maakt dat Neon Shadow na een paar levels al flink lastig wordt, tot op het niveau dat je bereid bent opnieuw te beginnen zodat je een later level kan halen. De game lijkt wel gemaakt om samen met anderen te spelen en dat kán, maar dan op de iPad waarvoor het scherm van het tablet zelfs in tweeën wordt gedeeld! Vindt dan wel een medespeler die (ook) met de gevoelige, pijlsnelle besturing overweg kan. Anders wordt het er alsnog niet simpeler op. Naast de singleplayer kan je Neon Shadow ook tegen drie anderen online spelen in een handvol levels en dan klopt het oude stereotype weer aardig: eigenlijk zijn de wapens te groot voor de gangetjes. Het draagt bij aan het stoere testosteron-gevoel waarvan Neon Shadow doorspekt is. Leuke game die wat finetuning kan gebruiken.
Downloaden: Neon Shadow (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Stealth Inc: platformer slaat handen ineen met sluipspel

ICS Stealth Inc iPad iPhoneStealth Inc. is een sluipspelletje, maar eentje die het net wat anders aanpakt dat zijn genregenoten. Want hoewel je ook in deze game soms geduldig moet zijn om langs camera’s en beveiligingslasers te komen, gaat het in Stealth Inc. vooral om je reflexen. Met swipes over de linkerzijde van je iPhone loop je naar links en rechts, terwijl knoppen rechts je laten springen of kruipen. Vooral in latere spelwerelden zullen lampen, lasers en andere obstakels in een exact patroon bewegen, waardoor het aan jou is om met de juiste timing, taps en swipes zo gracieus van punt A naar punt B te bewegen. Lukt dat niet, dan is het niet erg. Want hoewel je snel door de beveiligingssystemen wordt uitgeschakeld, mag je daarna direct weer opnieuw beginnen. Bovendien gaat het in de levels van Stealth Inc. meer om de slimme levels en de pittige moeilijkheidsgraad dan een meeslepend spionageverhaal dat daar achter schuilt. Dat maakt het een verdraaid leuk spelletje dat je een stuk makkelijker oppikt en weglegt dan bijvoorbeeld Splinter Cell of Metal Gear Solid. Overigens verscheen dit spel eerder al voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita, en op de pc onder de naam Stealth Bastard. Over deze eerdere versies was de pers vrij enthousiast.
Downloaden: Stealth Inc. (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Joe Dever’s Lone Wolf: zwaar boek

ICS Joe Dever's Lone Wolf iPad iPhoneUitgerekend vorige week nog namen we de opvolger van het beste boekavontuur op de iPhone en iPad onder de loep, en ook Sorcery 2 bevalt weer uitstekend. Een spel waarvoor je echt even moet gaan zitten met alle keuzemogelijkheden, maar het is nog altijd een stuk lichter van aard dan het nieuwe Joe Dever’s Lone Wolf. Het spel is vernoemd naar de auteur die het verhaal schreef waarin jij, Darklords en Kai Disciplines centraal staan. We kunnen ze moeilijk uitvoerig uitleggen in dit stuk, maar wat je in ieder geval moet weten is dat je geen dobbelsteentje werpt als je bent genoodzaakt om te vechten. Integendeel.

Lone Wolf legt flink de nadruk op de gevechten en die zijn dan ook écht diepgaand. Je staat steeds recht tegenover een of meerdere vijanden en kiest voor je aanval steeds van welke opties je gebruik maakt. Het liefst een beetje snel ook. Zet je maar schrap: behalve dat je kan kiezen tussen lichte en zwaardere, energieverslindende aanvallen, de mogelijkheid om jezelf even te laten rusten en op kracht te komen en, oh ja, ook nog even tussen alle Kai Disciplines: de krachten die je je in het spel kan aanmeten. Alle uitleg ten spijt, dien je in Lone Wolf echt zelf te experimenteren met vechten om het onder de knie te krijgen. Als doorzetter wordt je getrakteerd op meerdere verhaalkeuzes, een duistere maar sfeervolle wereld en een moeilijk te vergelijken spelervaring.
Let op: eerste deel van een serie. Je betaalt 7,99 euro in-app voor alle opvolgers.
Downloaden: Joe Dever’s Lone Wolf (€4,49, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Epoch.2

ICS Epoch.2 iPad actiesceneEpoch.2 bewijst dat een game waarin je een prinses redt niet perse iets met paddenstoelen, schildpadden en snorren te maken heeft. Epoch.2 is bijna het andere uiterste. Terwijl je de eigen robot vanuit de rug bekijkt, vliegen de vijandelijke kogelregens op en schiet je getimed terug. Dat doe je door de vijand te selecteren en omhoog te vegen vanuit je dekking. Klinkt als de zoveelste shooter waarin je passief kan wachten? Is het niet. Epoch.2 is een rasecht arcadespel, waarin het ontwijken van kogels met veegbewegingen opzij voor koprollen en sprongen tot kunst is verheven. Wegduiken, omhoog vegen, schieten, opzij vegen, omhoog vegen schieten, ander doelwit selecteren, wegspringen, wegspringen, wegspringen, omhoog vegen, schieten. Dat is ongeveer wat je in Epoch.2 doet… in een tijdsbestek van vijf seconden. Wie al fan was van het eerste spel, kan zijn hart ophalen voor de beelden van de opvolger die nog rijker en gedetailleerder zijn. De eerste scene op een rijdende monorail is al het aanzien waard, maar ook in bouwvallen en in constructiewerken ademt het spel chaos en zo nu en dan sensatie. Nieuwe wapens, items en krachten en de mogelijkheid een sniper rifle te gebruiken maken de game afwisselender dan de voorganger, ex-Game van de Week trouwens. We zijn minder te spreken over de wat rauwe schietgeluiden van vooral de tegenstander, die na een tijdje zwaar op het trommelvlies liggen. Maar de actie? Die is keihard.
Downloaden: EPOCH.2 (€5,49, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 21:15
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.