KRO Spoorloos: verhalen lezen en meezoeken op je iPhone of iPad

KRO Spoorloos voor iPhone en iPad laat je verhalen uit de uitzendingen nalezen. Ook kun je meezoeken naar verloren familieleden.

spoorloosSpoorloos bestaat inmiddels al 23 jaar, maar het televisieprogramma is nog onverminderd populair. Uitzendingen weten af en toe meer dan twee miljoen kijkers te behalen. Nu heeft de Katholieke Radio Omroep ook een de gelijknamige app KRO Spoorloos uitgebracht. In de applicatie kun je drie verhalen uit de uitzending rustig nalezen, maar ook meezoeken naar verloren familieleden, vrienden en contacten. Daarnaast heeft de app een onderdeel met nieuws. Hier vind je berichten over het programma zelf en over kandidaten wiens zaak is opgelost.

Alle verhalen, nieuwsberichten en zoektochten in KRO Spoorloos kun je delen via Twitter, Facebook of e-mail. Meezoeken doe je door bij Zoektochten de verhalen van mensen die iemand kwijt zijn aandachtig te lezen en mee te denken over de verschillende aanknopingspunten. Mocht er een belletje gaan rinkelen of een geniaal idee in je opkomen kun op “Tip de redactie” tikken en je inzichten versturen. Via de filterfunctie kun je aangeven of je alleen wil meezoeken met de kandidaten van Spoorloos, of ook verhalen met aanwijzingen van de KRO-programma’s Memories en Adres Onbekend wil bekijken.

overzichtzoektocht

Wat in KRO Spoorloos gek genoeg mist is een tabblad met informatie over de komende uitzendingen. Nu staan de verhalen die in de komende uitzendingen aan bod komen verspreid over de verschillende tabbladen en zijn de uitzenddata in de teksten verweven. Voor iemand die simpelweg wil zien wanneer de volgende uitzending is en welke verhalen dan worden behandeld is het daardoor nog teveel zoeken. Daarnaast is het onduidelijk op welke basis de drie verhalen in de applicatie worden geselecteerd. Zijn dit de drie verhalen van de afgelopen uitzending, de populairste van de site, of zullen er nog meer verhalen volgen? Hopelijk kiest de KRO in een volgende update voor een tikkie meer duidelijkheid.

Downloaden: KRO Spoorloos (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2014, 14:45
Categorie Lifestyle
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.