Koken met Aanbiedingen: eten wat de supermarkt schaft

Koken met Aanbiedingen is een geweldige iPhone-app waarin je elke dag nieuwe recepten ziet op basis van aanbiedingen in je supermarkt.

Koken met Aanbiedingen iPhone iPadKan je gezond en lekker eten als je weinig te besteden hebt? Een kant-en-klare magnetronlasagne is goedkoper dan een eigen lasagne met versie ingrediënten. En voor de combinatie aardappel-groente-vlees koop je drie diepvriespizza’s. Als je beter en afwisselender wilt eten, maar minder geld wilt besteden, kan je terecht bij de iPhone-app Koken met Aanbiedingen die vandaag officieel is gelanceerd. Een app met een nobel streven: je ziet dagelijks nieuwe recepten op basis van de aanbiedingen in de supermarkten.

De recepten in de app zijn steeds op basis van aanbiedingen bij één supermarkt. Je hoeft dus niet naar de Albert Heijn én Jumbo voor een gerecht. In Koken met Aanbiedingen geef je aan van welke supermarkten je pushberichten wilt krijgen voor nieuwe aanbiedingsrecepten. In het overzicht met recepten in de app, wordt je supermarktkeuze niet meegenomen. Misschien is een recept wel een ommetje naar de C1000 waard. Het is in lijn met het doel van de app, die onderaan de receptenpagina te lezen is:

Koken met Aanbiedingen kiezen supermarkten Koken met Aanbiedingen gerecht

“Deze app is ontwikkeld om het consumenten makkelijker te maken: makkelijker boodschappen te doen, om te koken én om geld over te houden aan het einde van de maand. We vinden het belangrijk dat iedereen betaalbaar en lekker kan eten.”

Koken met Aanbiedingen is ontwikkeld door de Amsterdammers Borre, Jordy en Gijs die niet alleen de app maakten, maar ook zelf alle recepten koken. Als het bevalt, wordt er een foto gemaakt en wordt die toegevoegd aan de app. Een aardig karwei waar ogenschijnlijk nog geen tegenprestaties tegenover staan. Er moeten elke dag nieuwe recepten in de app te vinden zijn op basis van aanbiedingen, maar de app is gewoon gratis te gebruiken.

Koken met Aanbiedingen besparen iPhone Koken met Aanbiedingen dit dus

Lekkere presentatie

“Lekker voor de portemonnee” is de uitsmijter in de App Store-omschrijving, maar de betiteling lekker gaat ook zeker op voor de applicatie zelf. Eenvoud is het toverwoord. Je scrollt verticaal door de recepten met grote foto en foto’s van de aanbiedingen en ziet de winkel erbij vermeld.

De receptpagina omvat de aanbiedingen uitgebreid met kortingspercentages en de huidige prijs, als ook de andere ingrediënten. Sommige ingrediënten – zoals olijfolie – worden ook geacht in je voorraadkast te staan. Daaronder tref je een overzichtelijk stappenplan voor de bereiding. Belangrijk zijn de drie knoppen bovenin. Met de portemonnee en het geldbedrag zie je hoeveel je bespaart op het recept ten opzichte van de normale prijs, en wordt het bedrag toegevoegd aan je besparingsportemonnee centraal onderin beeld. Je kan recepten ook bewaren voor later gebruik, waarna ze in het tweede en laatste tabblad terecht komen. Op de in de keuken zo handige iPad, is een grotere lettertype-optie van de bereidingswijze wel welkom.

Koken met Aanbiedingen verhaal Koken met Aanbiedingen bewaarde recepten

Prachtig handwerk

Net onder de openingsfoto, zie je wie het aanbiedingsrecept heeft bedacht. Het kan wel eens een vooruitblik zijn. Het betekent misschien wel dat je in de toekomst ook recepten van andere auteurs en kokers mag verwachten. Maar meer nog dan het goede idee achter de app en de makkelijke bediening, maakt Koken met Aanbiedingen nu al indruk door drie Amsterdamse jongens. Drie Amsterdamse jongens, die elke dag weer supermarkten afstruinen om afwisselend eten te promoten. Prachtig handwerk met een goed doel.

Downloaden: Koken met Aanbiedingen (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2014, 14:52
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerpen recepten, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.