Maken reacties de vragenapp Jelly inhoudelijk interessanter?

iPhone vraag- en antwoord-app Jelly heeft nu de mogelijkheid om te reageren op antwoorden. Wordt de app zo inhoudelijker?

jelly-point-shoot-askBiz Stone zal er niet gerust op zijn. De medeoprichter van Twitter die aan het begin dit jaar de vraag- en antwoordapp Jelly uitbracht, ziet zijn dienst steeds minder fanatiek worden gebruikt. Na een vliegende start waarin ook Nederlanders prangende en creatieve vragen stelden in de app, is Jelly voor de derde keer voorzien van een update de app nieuw leven in moet blazen. Lukt het wel met reacties op antwoorden?

Jelly lijkt visueel nog op de applicatie die in januari uitkwam. Je ziet vragen van gebruikers op kaartjes, die je op een Tinder-achtige manier kan wegvegen als je ze niet interssant vindt of kan beantwoorden met een knop. Die basis staat nog steeds. Eind maart, toen de belangstelling voor de app al wat was afgenomen, kwam er een locatiefunctie bij zodat je vragen uit de buurt zou kunnen zien en beantwoorden.

Vorige maand nog beleefde Jelly al een kleine omwenteling. De app ging van algemene vraagbak onder vrienden en je netwerk naar specialistische vragen en antwoorden. Zodoende kan je nu onderwerpen aangeven waarover je vragen wilt beantwoorden. Jelly verschilt eigenlijk niet zoveel meer van de al veel langer bestaande vraag- en antwoorddienst Quora, behalve dan in de bediening.

Jelly vraag en antwoord Jelly reacties op antwoord

Nu is er een derde toevoeging voor de vragenapp. Vanaf nu is een antwoord op een vraag niet langer het eindpunt. Je kon een vraag al beoordelen als ‘goed’ en een beantwoorder bedanken, maar er op ingaan was geen optie. Dat is nu veranderd. Aan elk antwoord is een reactieveld opgehangen, dat vol in beeld komt en aan iedereen de ruimte laat te discussiëren over een vraag. Het kan de vaak korte antwoorden op vragen verlengen naar iets waar je echt wat aan hebt, en misschien zorgt dat wel voor meer inhoud in het algemeen.

Jelly kan de functie wel gebruiken: het vecht tegen een veel groter antwoordennetwerk van Twitter (met hashtag #dtv of #durftevragen) en tegen antwoorden van mensen die je kent op Facebook. Maar of het met zulke tegenpartijen veel nieuwe gebruikers naar de app zal trekken, kan je betwijfelen. Hoe lang is de adem van Jelly?

Downloaden: Jelly (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2014, 14:12
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp jelly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.