Belgische KBC en CBC vervangen bankpas door iPhone-app

De betaalautomaten van Belgische banken KBC en CBC werken binnenkort met behulp van een iPhone-app. Een bankpas is niet meer nodig.

KBC BankBelgische klanten van KBC en CBC kunnen vanaf 30 juni met de iPhone-app van de bank geld opnemen. Dit heeft de bank bekendgemaakt in een persbericht. Hiermee vervangt de app je bankpas bij een betaalautomaat. Een automaat van KBC of CBC zal een speciale QR-code tonen, die je vervolgens met de bijbehorende app moet scannen. Omdat de app aan je bankgegevens is gekoppeld, weet de automaat of hij de juiste persoon voor zich heeft. Pinnen met de app als bankpas kan op de iPhone, maar ook op Android en Windows Phone.


De nieuwe pinmethode is niet gekoppeld aan een enkele bankpas. Ben je eenmaal ingelogd met de iOS-app, dan heb je toegang tot al je bankrekeningen bij KBC en CBC.

Na het scannen van de QR-code voer je een pincode in vanuit de iOS-app. Op deze manier voorkomt de bank dat iedereen met je iPhone gelijk toegang heeft tot je geld bij een betaalautomaat. Uiteraard kun je de iPhone ook beveiligen met een toegangscode of – mits je een iPhone 5s hebt – je vingerafdruk.

De KBC Groep wil binnen enkele weken Wi-Fi aanbieden bij iedere bank. Hierdoor kun je de app ook gebruiken als je geen mobiel internet tot je beschikking hebt.

Downloaden: KBC-Mobile Banking (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: CBC-Mobile Banking (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Tipgever: @Undertaxxx25

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2014, 16:29
Categorie Financiën
Onderwerpen mobiel bankieren, mobiel betalen
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.