Knocking Video krijgt update: streamen tussen iPhone en Android

De recent gelanceerde applicatie Knocking Video krijgt een update. De ontwikkelaar gaat nu een Android-applicatie lanceren om op deze manier video te streamen tussen een Android en iPhone.

Knocking Video met iPhone en AndroidDe recent gelanceerde applicatie Knocking Video krijgt een tweede update. In januari heeft Knocking Video al een eerste update gekregen. Met de applicatie kun je video streamen naar een andere iPhone. Knocking Video was zelfs de eerste iPhone-applicatie waarbij dit mogelijk was op de iPhone. Je klopt hierbij als het ware aan de voordeur van een andere iPhone. Zodra deze accepteert kun je beelden van andermans camera op jouw eigen iPhone bekijken.

Knocking Video heeft wat problemen met de goedkeuring in de App Store gehad in verband met het gebruik van een private API, een stuk code dat niet in iPhone-applicaties gebruikt mag worden van Apple. De ontwikkelaar gaat nu een Android-applicatie lanceren om op deze manier video te streamen tussen Android-toestellen en iPhones.

Het streamen van video werkt tussen twee iPhones als beide een 3G- of WiFi-verbinding hebben. De iPhone-applicatie krijgt een update om deze nieuwe functionaliteit te ondersteunen. Knocking heeft inmiddels ook aan de achterkant erg veel veranderd om de verbinding betrouwbaarder te maken. Het kwam in het begin nogal eens voor dat eenmaal bij een vriend op de deur geklopt te hebben er totaal geen beeld verkregen werd, of dat tijdens het streamen de verbinding wegviel. Door de update moet de verbinding tussen twee apparaten sterk verbeterd zijn. De ontwikkelaar deelt verder nog mee dat de applicatie sinds de lancering in december elke dag 13.000 keer gedownload wordt.

Bron: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2010, 21:30
Categorie Diensten
Onderwerpen android, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.