Journaal op de iPhone krijgt live-videobeelden van Politiek 24 en Journaal 24

De applicatie NOS Journaal voor de iPhone heeft onlangs een update gekregen. Daarin is nu de mogelijkheid toegevoegd om Journaal 24 en Politiek 24 live te volgen.

nos journaalHet zal sommige mensen al zijn opgevallen: de iPhone-applicatie van het NOS Journaal heeft een update met twee vernieuwingen: optimalisatie van de app en de mogelijkheid om live video te bekijken. Live kijken naar het NOS Journaal, terwijl het gelijktijdig op tv wordt vertoond? Dat is inderdaad het plan. Als eerste zullen de themakanalen Politiek 24 en Journaal 24 worden doorgezet, waardoor de verhoren van Bos en Wellink voor de commissie-De Wit (over de kredietcrisis) live te volgen zijn.

Sinds de zomer van 2008 zijn de themakanalen Politiek 24 en Journaal 24 al via de NOS Mobiel-applicatie te volgen. Maar daar hebben wij als iPhone-bezitters niets aan: die applicatie is alleen verkrijgbaar voor Symbian en Windows Mobile.

De iPhone bleef achter bij het live doorzetten van videobeelden, omdat de NOS een niet-Apple-compatibel videoformaat gebruikte. Nu de NOS voldoende ervaring heeft met het live uitzenden van evenementen (zoals de Tour de France en Prinsjesdag) is de techniek nu voldoende getest om de sprong te wagen en livebeelden permanent aan te bieden via de iPhone-applicatie.

Downloaden: NOS Journaal (gratis)
Via: NOS Blog, tipgever Roeland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2010, 11:55
Categorie Nieuws
Onderwerpen journaal, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.