Jetpack Joyride in App Store verschenen

Jetpack Joyride is het nieuwste spel van Halfbrick Studios, de ontwikkelaar die naam maakte met Fruit Ninja vorig jaar.

Jetpack JoyrideDe nieuwste game van Halfbrick Studios is vanmorgen in de App Store verschenen. Als speler ben je Barry Steakfries en je moet met een jetpack zo ver mogelijk door een geheim lab heen banen. Onderweg kom je de nodige obstakels en versperringen tegen. Halfbrick is geen onbekende voor iPhone-gamers: de ontwikkelaar bracht vorig jaar Fruit Ninja uit, een spel waarbij je zoveel mogelijk fruit aan stukken moet snijden.

Barry vliegt constant naar rechts wanneer je speelt. Door het scherm in te drukken stijgt je jetpack en hij daalt wanneer je weer loslaat. Aan jou de taak om het scherm steeds vast te houden en los te laten, om te zorgen dat je op de gewenste hoogte hangt. Onderweg kom je muntjes tegen, die je uit kunt geven aan extra spullen voor Barry. Maar het is niet alleen muntjes opvangen: laserhekken en raketten vliegen je om de oren.

Door het level verspreid vind je ook verschillende experimentele voertuigen, die je kunt besturen om het wat langer uit te houden. Wanneer je in dit voertuig geraakt wordt door een raket of laser raak je hem namelijk alleen kwijt, terwijl je game over bent wanneer je een klap met je jetpack krijgt.

Jetpack Joyride is in de eerste plaats een ‘ren/spring/vlieg zo ver mogelijk naar rechts’-game, maar doet een paar dingen om zich van andere spellen te onderscheiden. Je krijgt bijvoorbeeld iedere speelsessies drie missies toegewezen, die je kunt proberen te halen terwijl je naar een nieuwe high score streeft. Een beetje zoals Tiny Wings. Hierdoor verdien ervaringspunten en stijg je in levels, waardoor je weer iets hebt om over te pochen bij je vrienden.

Je zou het misschien niet zeggen, maar Jetpack Joyride maakt deel uit van een trilogie. Barry Steakfries verscheen eerder ook al in twee andere spellen van Halfbrick: Age of Zombies en Monster Dash. Jetpack Joyride vertelt het begin van het Barry’s avonturen. Maar maak je geen zorgen: het verhaal is zo flinterdun, dat je aan de trailer hieronder genoeg hebt.

Downloaden: Jetpack Joyride (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 10:17
Categorie Games
Onderwerpen halfbrick, jetpack joyride

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.