Flickbooks: maak van je iPhone-video’s een animatieboekje

Met Flickbooks maak je van jouw iPhone-video's een animatieboekje, die via de post naar jou verstuurd wordt.

FlickbooksToen programma’s zoals Flash nog niet bestonden en animatie alleen uit grote productiehuizen zoals Disney kwam, was er maar één manier om zelf een bewegend figuurtje te maken: door op een kladblok heel veel dezelfde tekeningen te maken, met op iedere pagina een kleine verandering. Bladerde je daarna heel snel door het blok heen, dan leek het alsof de tekening bewoog. De iPhone-app Flickbooks probeert deze tijden te doen herleven: door je gemaakte iPhone-video’s in de app te laden, kun je er een animatieboekje van bestellen.

De app laat je in drie simpele stappen je boekje samenstellen. Je begint met het selecteren van een eerder gemaakte video in je filmrol. Vanuit de app kun je de video zo knippen dat je alleen jouw gewenste stukje in beeld hebt. Gezien het feit dat het boekje hooguit vijftig pagina’s lang kan zijn, moet de video tussen de 5 en 16 seconden duren.

Vervolgens ontwerp je de cover van jouw boek aan de hand van een aantal kleuren en lettertypen. Heb je dit gedaan, dan hoef je hem alleen nog maar te bestellen. Voor €12,90 wordt hij geprint en verscheept naar jouw gewenste adres. De gemiddelde levertijd is ongeveer twee weken.

Helemaal nieuw is Flickbooks niet. De app is een extensie van de website MyFlickbooks, die vanuit Zwitserland al langere tijd een soortgelijke service biedt. De app maakt het alleen makkelijker dan voorheen, omdat je nu het boek maakt op hetzelfde apparaat waar je de video mee schoot. In onderstaande video is te zien hoe zo’n boekje eruitziet.

Downloaden: Flickbooks (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 9:30
Categorie Lifestyle
Onderwerpen animatie, boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.