iStuddy NL: ‘iPhone-app voor je hele studentenleven’

iStuddy NL is een slimme nieuwe iPhone-app die je hele studentenleven handig wil zien met een marktplaats, banen, stages, deals en meer.

iStuddy NL iPhone headeriStuddy. Dat is natuurlijk een woordspeling van ‘iStudy’ en ‘iBuddy’, en het is ook de naam van een nieuwe Nederlandse iPhone-app gericht op studenten. De applicatie zegt je je hele studentenleven te willen voorzien met informatie die je nodig hebt. Als je een blik werpt op het hoofdmenu, lijkt dat al aardig te lukken. De applicatie voorziet in nieuws van verenigingen, algemeen nieuws, agenda’s, een marktplaats voor studenten, aanbiedingen, kamerverhuur, studentenverzekeringen en vacatures voor starters en stagiairs.

De techniek van iStuddy NL doet helaas nog het meeste denken aan een stageklus die met een kleine voldoende is afgesloten. Het werkt wel, maar de applicatie draait niet echt soepel. Pagina’s flikkeren een beetje voordat ze in beeld komen, knoppen reageren traag of niet en de interface verdient geen schoonheidsprijs. De eerste indruk is sowieso niet zo goed: bij de eerste keer opstarten wordt meteen Facebook gestart omdat je je moet aanmelden via het sociale netwerk. Inhoudelijk is de app echter ontegenzeggelijk op de goede weg.

Zoals in de inleiding al is genoemd, beslaat iStuddy NL eigenlijk elk vlak van benodigdheden van je studentenleven. Zeker als beginnend student kan de app handig zijn, met verhuurde kamers waar je op kan reageren, studenten die koffiezetapparaten verkopen in de markt en bijbaantjes waarmee je meteen je huur kan terugbetalen. Het valt op dat elke categorie in iStuddy NL al aardig is gevuld, terwijl de app nog maar net uit is. Het kan natuurlijk zo zijn dat er veel proeven met de app zijn uitgevoerd die allerlei nep-input hebben opgeleverd, maar werp een blik op Carrière en het lijkt er wel degelijk op dat iStuddy aardig wat partijen heeft overtuigd om mee te werken.

iStuddy NL iPhone-app hoofdmenu iStuddy NL marktplaats voor studenten iPhone

Een sectie die zeker nog moet groeien, is Verenigingen. De app toont (soms, niet altijd – een van de slordigheden ervan) een lijst met studieverenigingen die al meedoen, maar die lijst kan natuurlijk veel groter en de kans is groot dat jouw vereniging er nog niet tussen zit. Verenigingen hebben toegang tot een eigen afdeling binnen de app, met een ledenoverzicht, agenda, prikbord, aanmeldformulieren, nieuws en meer. Daarmee zit het Amsterdamse initiatief recht in het vaarwater van verenigingen-app Socie uit Groningen. Als je lid bent van meer verenigingen, kan je in het hoofdmenu van iStuddy in één overzicht de verschillende agendapunten van de verenigingen zien: handig.

iStuddy NL zelf laat in de screenshots in de App Store al zien op welke functie ze binnenkort zwaar inzet: Ontmoeten. Tja, als iStuddy NL dadelijk inderdaad ook nog een dating-app wordt, wat wil je dan als student nog meer? Behalve een beter app-uiterlijk dan?

Downloaden: iStuddy NL (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2013, 20:21
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.