iOS game-update: Ravenmark Mercenaries, Ninja Wrath Free en update voor Hay Day

Ravenmark Mercenaries is een nieuw deel in de strategiegame-serie die je gratis kan spelen op iPhone en iPad, en Hay Day kreeg een update.

GU WO Ravenmark Mercenaries iPhoneOh man! Oh man! De App Store is 5 jaar geworden vandaag, en dat wordt me een partijtje gevierd zeg. Zomaar vanmiddag was daar ineens al Deus Ex: The Fall, een futuristische actiegame met riante vrijheid van aanpak en een indrukwekkend grote 3D-wereld. En daarnaast mogen Nieuw-Zeeland en Australië alvast aan de slag met Plants vs. Zombies 2, en na anderhalf uur spelen kunnen we alvast zeggen dat die weer net zo verslavend is als het eerste deel. Ben je er nog? Strategiegame Ravenmark heeft een nieuw deel, het actiespel Ninja Wrath een gratis broertje en het niet te stuiten populaire spelletje Hay Day heeft een grote update.

Hay Day is één jaar oud

Hay Day Vissen iPhone iPadHet boerderijspelletje Hay Day viert vandaag ook haar verjaardag. Het enorme kassucces van ontwikkelaar Supercell is één geworden, en stuurt spelers daarom een aardige diamantbeloning om dat te vieren. Daar moet je wel even eerst de nieuwste update voor uitvoeren, en dat zal voor de meeste spelers toch geen probleem mogen heten: die brengt namelijk nog wel wat meer leuke vernieuwingen met zich mee. Zo is het spel nu (nog meer dan anders) gehuld in een zomerthema, wat resulteert in allerlei decoraties en frutsels die voor het spel niet nuttig zijn. Maar voor het oog wel grappig zijn: zo kan je zonnebrillen, hawaïshirts en snorkels kopen voor je beesten, en zijn er eveneens twee grote zomerdecoraties voor je omgeving. Het productenarsenaal is uitgebouwd met friet (voor bij de vis) en popcorn met chocolade (yuk!). De belangrijkste inhoudelijke vernieuwing is echter het nieuwe evenementenbord. Die tref je naast je boerderijkraam, en daarop zie je van tijd tot tijd evenementen waar je aan mee kan doen voor bonussen. Dubbel zoveel munten bij bestelwagenleveringen vormt alvast het startschot van het bord. Als het geld je op wonderlijke manier op de rug groeit in Hay Day, kan je vier gouden beelden die refereren naar films kopen voor je boerderij. Hoe kon een boerderij zolang zonder zo’n tierelantijn?
Downloaden: Hay Day (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Ninja Wrath: snel cartoonhakwerk

GU WO Ninja Wrath iPhoneIn de Verenigde Staten hoef je als 2D-spel alleen maar een beetje geweld te hebben om al gretig gedownload te worden; in Nederland heerst er wel degelijk meer een kwaliteitskeuring op het spelsoort waarin je oneindig knokt vanuit een zij-perspectief. Als je bedenkt dat de volledige versie van Ninja Wrath 63 recensies heeft in de Nederlandse App Store met een gemiddelde waardering van 4,5 sterren, weet je dat Ninja Wrath wel iets in zijn mars heeft. Vanaf vandaag kunnen nog veel meer mensen laagdrempelig kennismaken met het knokspelletje met de cartooneske ninja. Hoe soepel het spel speelt, merk je al in de intro. Je hebt een knop voor springen, meppen, aanvallen op afstand en een knop waarmee je je chakra oplaadt. Dat heb je nodig om de volgende stoot aanvallen weer uit te kunnen delen, en zo bouw je een soort rustmomentje in je gevechten om later weer toe te kunnen slaan. Als je goed doet, zorgt het ervoor dat je niet lukraak wat bewegingen doet, maar je energie gericht inzet en elke klap en trap laat tellen. De visuele stijl van het spel is lekker vlot, maar het is de besturing die de show steelt. Door de actieknop te drukken en daarna een kant op te vegen, kan je ontzettend veel toffe moves uit je mouw schudden en het tegenstanders lastig maken. Vechtfan? Dan ben je wel even aan het scherm gekluisterd.
Downloaden: Ninja Wrath (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Ninja Wrath Free (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Ravenmark Mercenaries

GU WO Ravenmark landkaartDe derde uiting van het indrukwekkende strategiespel Ravenmark is aanbeland in de App Store en is gratis te downloaden en vereist een account. Oh jee… keert de serie zijn fanatieke betalende fans de rug toe? Ontwikkelaar Witching Hour Studios wil waken voor die gedachte en haast zich om te zeggen dat dit spel absoluut geen ‘pay to win’ trucjes bevat. Ofwel: je kan geld neerleggen voor in-app aankopen wat je wilt, maar je haalt er geen voordeel aan in de gameplay. Dat is een fijne belofte, temeer omdat Ravenmark Mercenaries totaal op online multiplayer-potjes is gericht. Daarom maak je een account aan: om in je eigen tijd je leger stappen en acties te laten ondernemen tegen online tegenstanders van over de hele wereld. Je hebt de keuze uit verschillende brigades om samen te stellen en om je tegenstander mee te verrassen, maar de keuze van de troepen is niet meteen doorslaggevend. Je moet ze natuurlijk nog wel goed inzetten. Een goede zet, dat het strategische denkwerk dat Ravenmark vereist, nu voor iedereen is weggelegd.
Downloaden: Ravenmark: Mercenaries (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen hay day, iculture speelt, ninja

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.