[email protected]: stuur een vooraf geschreven sms of e-mail op locatie

[email protected] is een sms-dienst die handig is als je vaak in de auto reist of anderszins onderweg bent. De applicatie verstuurt automatisch een sms, iMessage of e-mail naar je bestemming als je naar diegene toe rijdt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iSms Spot iPhone reizen navigatie bestemming doorgeven[email protected] is een Nederlandse iPhone-applicatie die met een handig trucje aan de veiligheid van het verkeer kan bijdragen. De app van Alex van der Kleij laat je automatisch een sms versturen als je in de buurt bent van je eindbestemming. Van tevoren schrijf je een bericht en bepaal je de afzender geadresseerde. Als de telefoon merkt dat hij in de buurt is van de locatie, wordt de sms of e-mail verzonden. In het bericht kun je onder andere zetten hoe veel kilometer je nog moet rijden.


De in het Engels uitgevoerde applicatie doet iets wat heel eenvoudig is en hoort te zijn, maar wordt toch wat lastig uitgelegd. iSms Spot iPhone berichtmenuDat komt voornamelijk omdat er wat opties zijn waarmee je kan instellen dat je handmatig een bericht wilt versturen in plaats van automatisch. Je dient de geadresseerde en het bericht dan eveneens van tevoren in te voeren, maar moet op de knop ‘Send direct’ drukken, voordat het bericht wordt verstuurd. Het is vast handig dat de optie erop zit, maar kun je dan niet net zo goed een iMessage, sms of mail prepareren?

De automatische functie maakt [email protected] handig. In de Setup van de applicatie geef je aan in welke straal vanaf je eindbestemming je het bericht wilt versturen. In het tabblad Destination geef je de locatie op de kaart aan. Daarvoor zul je op de kaart moeten scrollen in inzoomen totdat je bij de bestemming komt; er is geen zoekfunctie. Wel kan je een persoon uit je contactenlijst instellen als eindbestemming, maar dan moet je diens adres wel hebben ingevoerd.

iSMS Spot bestemming bepalenHet bericht zelf typ je in op de Run-pagina, waar je eveneens de dienst kan activeren. Er is helaas maar een regel zichtbaar voor het bericht, maar daarin kan je wel twee parameters zetten. De ‘sign name’ wordt slecht uitgelegd, maar de distance-parameter is leuk. De app zorgt er dan voor dat de ontvanger van het bericht te zien krijgt hoeveel kilometer je nog rijdt voordat je bij de bestemming bent. Je hebt GPS nodig om je locatie te bepalen en de gegevens te verzenden. Daardoor kan de applicatie een aanslag op je batterij betekenen als je een langere rit maakt.

Ondanks zijn amateuristische uitstraling en eigenlijk te ingewikkelde uitleg voor wat de applicatie biedt, is [email protected] een handige en bovendien verkeersveilige app voor mensen die veel onderweg zijn van en naar afspraken.

Downloaden: [email protected] (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.