SignNow: handtekening op documenten zetten met de iPhone

SignNow is een nieuwe en totaal gratis applicatie voor de iPhone en iPod touch om handtekeningen mee te zetten onder documenten. Je kan ook tekst neerzetten, in vakjes die je zelf kan verschuiven en vergroten.

SignNow handtekening zetten gratis iPhone iPod touchEind vorig jaar bespraken we Adobe Echosign, een gratis te downloaden applicatie waarmee je handtekeningen op documenten kan zetten. Gebruikers wezen ons er toen op dat de app echter helemaal niet gratis was: na 5 documenten mocht je alsnog betalen. SignNow is een nieuwe applicatie die je écht gratis handtekeningen laat zetten vanaf de iPhone, op oneindig documenten. De applicatie is bijzonder gebruiksvriendelijk en je kan de geopende en bewerkte documenten zelfs gratis online opslaan met SignNow.

Voor dat laatste moet je wel een account aanmaken bij SignNow. Als het volstaat op documenten na het zetten van een handtekening meteen te verzenden, dan kom je geen registratieproces tegen. Als je de documenten liever eerst opslaat, mag je daarvoor een gratis account aanmaken. Na de installatie is SignNow meteen te gebruiken en integreert het met andere apps. Zo kan je bijvoorbeeld een bijlage in het iPhone-mailprogramma lang ingedrukt houden om hem te openen in SignNow.

Met SignNow blader je door een document, zoek je naar de in te vullen velden en vul je daar tekst in of teken je een handtekening. Als je die hebt geschreven, kan je het kader met de tekst of krabbel erin verplaatsen. Ook kan je het vergroten of verkleinen met een schuifbalk. Je kan niet alleen PDF-bestanden openen, maar ook documenten die direct vanaf Word en aanverwante programma’s komen. Je kan vanuit de app ook een foto schieten of uit je fotoalbum selecteren.

SignNow is niet de eerste mogelijkheid om handtekeningen te zetten met de iPhone natuurlijk. Echter betaal je behalve voor Adobe Echosign, ook aanvullende kosten voor meer handtekeningen in Easysign (App Store-link). Yousendit (App Store-link) heeft meer mogelijkheden en is gratis, maar laat je meer uitstappen uitvoeren voor het zetten van een krabbel. Het maakt SignNow niet alleen de meest gebruiksvriendelijke, maar ook goedkoopste app in zijn soort.

Downloaden: SignNow (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2012, 17:34
Categorie Productiviteit
Onderwerp handtekening

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.