Spool: video’s, artikelen en foto’s offline terugzien op de iPad

Spool is een nieuwe app voor de iPad waarmee je bestanden, documenten, webpagina's, foto's en video's offline kunt bekijken op de iPad. Je verhuist de verstanden naar de app door ze in Safari of in uw browser klaar te zetten.

Spool iPhone iPad Read It Later Instapaper met video'sDe recent gelanceerde internetdienst Spool biedt een indrukwekkende functie geheel gratis aan voor de iPad. Het laat je artikelen, PDF-bestanden, webpagina’s, foto’s, slideshows en zelfs video’s offline klaarzetten en bekijken op Apple’s tablet. Daarvoor dien je de bestanden eerst te markeren voor Spool met een bookmarkknop in je internetbrowser op de PC of Mac of vanuit Safari op de iPad. Spool zet de bestanden vervolgens klaar in een gratis cloudservice van wel 8000 MB groot.

Je vraagt je misschien af waar het addertje onder het gras zit bij zo’n gratis, gulle dienst. Nou, zodra je een bookmarktool voor je browser installeert, krijg je de melding dat de tool al je gegevens van je websites langs ziet komen. In de veelgestelde vragen van Spool is echter te lezen dat Spool geen toegang heeft tot besloten informatie achter een naam en wachtwoord en dat het alleen de data van websites die je in Spool opgeeft, uitleest. Wat betreft deze voorwaarden, ligt er geen strobreed in de weg om de dienst op de iPad te gebruiken.

Vanuit de applicatie krijg je instructies hoe je in Safari op de iPad een bookmarktool installeert. Als je op een webpagina in Safari bent en je opent de tool, dan wordt de pagina klaargezet in de wachtrij van Spool. Een pushbericht van de app laat weten wanneer het bestand (de foto, de site of video) is klaargezet om offline te lezen in Spool. Bij video’s moeten we echter aantekenen dat video’s afkomstig van YouTube niet offline opgeslagen worden in Spool – dat zal ongetwijfeld te maken hebben met auteursrechten. Ander soortige bestanden en documenten opslaan, levert geen probleem op. Behalve vanuit de app, kan je ze met je accountgegevens ook bekijken vanaf een iPhone, iPod touch, Android-telefoon of -tablet en vanaf internet op je pc of Mac.

Spool op de iPad laat zich eenvoudig bedienen. Onder het middelste tabblad zie je de bestanden die in je spool staan; de bovenste als nieuwste. Met een knop linksboven ga je naar gearchiveerde en je favoriete bestanden, door op een bestand te drukken open je het. Als het gaat om een tekst, kan je de lettergrootte aanpassen, de helderheid van het scherm bepalen en aangeven of de iPad in nachtstand moet staan. Daardoor wordt de achtergrond zwart en de tekst wit. In het hoofdmenu duiken er opties op als je op een bestand swipet: hem delen via Twitter, Facebook en met Spool-vrienden, het opslaan voor offline gebruik als dat al niet is gedaan en het archiveren, favorieten en verwijderden van een bestand.

Omdat het een recent geïntroduceerde dienst is, wordt Spool nog niet door veel andere applicaties gesteund. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat het zover is. De gegevens die Spool biedt, kunnen op papier voor groot succes zorgen: gunstige voorwaarden, gratis te gebruiken en met een online opslagruimte van 8000 MB.

Downloaden: Spool (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2012, 16:32
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.