iPhone-batterij loopt snel leeg door bug in Twitter for iPhone?

Het lijkt er op dat de accu van de iPhone sneller leeg loopt door gebruik van de applicatie Twitter for iPhone.

twitter iphoneEen veelgehoorde klacht van iPhone-gebruikers de laatste weken: de accu, die al niet bekend staat erg lang mee te gaan, raakt nu wel erg snel leeg. Veel gebruikers leggen een link met het overbelaste netwerk van T-Mobile, maar zit het probleem daar wel?
Het beginpunt van de batterijproblemen lijkt te liggen in de week dat Twitter for iPhone werd gelanceerd. En navraag op Twitter leert dat de gebruikers die het probleem hebben allemaal deze applicatie gebruiken, maar niet allemaal klant bij T-Mobile zijn.


Echt nieuw is een dergelijk probleem niet. Meer dan een jaar geleden was eenzelfde geluid te horen van Twitterific-gebruikers. Na gebruik van deze applicatie leek de iPhone-accu bijna lek, zo snel liep deze leeg. Hoe dat toen kon gebeuren en hoe nu Twitter for iPhone de boosdoener kan zijn is mij een raadsel, maar het lijkt er sterk op dat er een verband is tussen deze applicatie en de batterijproblemen.

De ontwikkelaar van Twitter for iPhone, Loren Brichter, reageerde niet toen ik hem enkele dagen terug vroeg of het mogelijk was dat Twitter for iPhone het versneld leeglopen van de iPhone-accu zou kunnen veroorzaken. Voorlopig blijft het dus bij aanwijzingen dat Twitter for iPhone een nare bug heeft.

Laat in de comments weten of je de laatste weken problemen hebt met het sneller leeglopen van je accu. Vermeld daarbij ook even of je Twitter for iPhone gebruikt en bij welke provider je zit. Het kan nog makkelijker: geef in onderstaande poll aan welke situatie op jou van toepassing is.

Met de officiële Twitter-app bedoelen we Twitter for iPhone, uitgebracht door Twitter, Inc (dus niet een willekeurige andere Twitter-app). Deze applicatie is sinds 18 mei in de App Store te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

147 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.