FIFA 12 voor de iPad gebruikt iPhone als controllers

De voetbalgame FIFA 12 heeft voor de iPad een aparte optie: je kan de iPhone gebruiken als controllers. Vier spelers kunnen syncen met de iPad-versie en spelen op Apple's telefoon of de iPod touch.

FIFA-12-voor-iPad-en-iPhone-tegelijkIn het voetbalspel FIFA 12 voor de iPad kun je de iPhone als controller gebruiken. Uitgever EA presenteerde de gloednieuwe functie zonet op de E3 in Los Angeles, de grootste jaarlijkse gamebeurs ter wereld. Dat meldt de website Pocketgamer.co.uk vanochtend. Met Apple’s Digital AV Adapter en een HDMI-kabel aangesloten op de televisie, lijkt de iPad de goedkoopste manier om FIFA 12 te spelen op het televisiescherm. Zodra je een iPhone synchroniseert met het iPad-voetbalspel, krijgt de iPhone een virtuele analoge stick en drie actieknoppen op het beeld waarmee je de game kan besturen.

Uitgever EA voerde het principe al eerder uit met Scrabble. Daarin gebruik je de iPhone als plankje voor je letters en fungeert de iPad als het speelbord. Aangezien Scrabble met vier personen gespeeld kan worden en de meerspeler-modus van FIFA doorgaans ook gespeeld wordt met vier spelers, ligt het in de lijn der verwachtingen dat FIFA 12 op de iPad met maximaal vier iPhone’s gespeeld kan worden. Helaas bevestigt Pocketgamer dat nog niet.

FIFA 12 is het nieuwste deel in de jaarlijkse reeks voetbalgames van EA, of Electronic Arts. De serie begon al in 1993 als FIFA International Soccer en werd vanaf 1995 elk jaar uitgebracht. Op de iPad verscheen tot dusver alleen FIFA 11. Dat spel kost 7,99 euro. De versies voor de ‘grote’ spelcomputers beginnen bij 40 euro voor de Nintendo Wii. FIFA 12 verschijnt op 30 september dit jaar.

Het bovenstaande screenshot is niet afkomstig van de iPad-versie van FIFA 12.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2011, 12:23
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.