App Gemist: De Avonturen van Kuifje, Subtext, Aquaria en meer

Aquaria is een groot iPad spel waarin je zeeën kan onderzoeken en ontdekken, Suske en Wiske bieden hun strips op de iPad aan en De Avonturen van Kuifje is een tofgame. Een vrolijke week van iPad-apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De Avonturen van Kuifje iPad headerElke week bespreken we een flinke hoeveelheid applicaties op iPadclub. Om ervoor te zorgen dat je niets mist, komen elke zaterdag in iPad App Weekly de leukste apps van de afgelopen week nog eens kort voorbij. Elk stukje bevat een verwijzing naar het originele artikel en een directe link naar de App Store.

Kuifje iPad app weeklyDe Avonturen van Kuifje – In dit avonturenspel van uitgever Gameloft word je bij de hand genomen door het verhaal dat wordt uitgelegd in filmpjes en in stripjes met de 3D-modellen van de stripfiguren. Zo komt Kuifje in het eerste level terecht bij het landhuis van de vermeende dief. Er ontstaat een aaneenschakeling van opdrachten. Soms moet je zelf rondlopen in een omgeving, soms hoef je alleen maar op het juiste moment een knop in te drukken voor de volgende actie.
Downloaden: De Avonturen van Kuifje (€5,49)

Subtext iPad app weeklySubtext – Momenteel is de biografie van Steve Jobs een onderwerp, waar mensen graag met vrienden over willen praten: wat vind je ervan? waar ben je precies? welke opmerkelijke dingen heb je al ontdekt? Dergelijke vragen kun je kwijt als je Subtext gebruikt. De app probeert een sociaal netwerk rond boekenlezen op te bouwen. Je zult de app voorlopig wel uit de Amerikaanse App Store moeten downloaden.
Downloaden: Subtext (gratis)

Weg Pech HD iPad app weeklyWeg Pech HD – In Weg Pech HD moet je de bekende gele ANWB-wagens door woonwijken en over snelwegen bewegen terwijl je andere automobilisten met autopech weer op weg helpt. Hoe langer je speelt, hoe groter het oppervlak dat je moet overzien wordt en hoe meer ANWB-auto’s je tegelijkertijd mag besturen. Tijdens je reparatietochten is het niet belangrijk om andere auto’s te ontwijken, maar juist dat je zo snel mogelijk bij je klanten komt.
Downloaden: Weg Pech HD (gratis)

Openmargin ereader iPad weeklyOpenmargin – Nog een app waarin je ‘sociaal’ boeken kan lezen. Je kunt notities uitwisselen rondom een boek dat je aan het lezen bent, maar het mag ook een andere tekst zijn. Er kunnen zo discussies rond allerlei onderwerpen ontstaan, met lezers over de hele wereld. Andere lezers kunnen zien wat jij in de marge van een boek hebt geschreven. Via de iPad-app importeer je bestaande boeken, waarbij momenteel alleen DRM-vrije ePubs worden ondersteund.
Downloaden: Openmargin (gratis)

Explore Vincent iPad weeklyExplore Vincent – Wat gebeurde er in de tijd van ‘s lands bekendste schilder en wat schilderde hij door de loop der jaren? De Nederlandse applicatie Explore Vincent van Gogh zet het op een rijtje. Aan de hand van verschillende pagina’s en animaties wordt het leven van de schilder uit de doeken gedaan. Explore Vincent brengt de geschiedenis van de schilder tot leven met bijpassende muziek, een prachtige presentatie, zelfs zes spelletjes en alle informatie in een notendop.
Downloaden: Explore Vincent (€2,99)

Suske en Wiske iPad app weeklySuske en Wiske – De Vlaamse striphelden Suske en Wiske doen voor de derde keer de iPad aan met een eigen applicatie. Deze keer biedt de app meer mogelijkheden dan de vorige versies, waarin een stripverhaal werd voorgelezen en geanimeerd. De nieuwe app draagt de simpele naam Suske en Wiske en is een kiosk voor de stripboeken die erin gedownload kunnen worden.
Downloaden: Suske en Wiske (gratis)

Volvo Ocean Race app weeklyVolvo Ocean Race 2011-2012 – Deze applicatie geeft je de mogelijkheid om de locatie van de zeilboten die aan de Volvo Ocean Race meedoen, live te volgen op de wereldbol. Je kan ook meteen de windrichting op de oceanen zien, het laatste nieuws lezen en de tussenstanden bekijken. De officiële Volvo Ocean Race-app is niet zo ingewikkeld als de eerste keer zeilen, maar overdondert wel als je er voor het eerst binnenkomt. Vandaag barst het evenement los.
Downloaden: Volvo Ocean Race 2011-2012 (gratis)

Greed Corp HD iPad app weeklyGreed Corp HD – Greed Corp is een strategiespel dat is ontwikkeld door het Nederlandse Vanguard Games. Spelers zetten op zeshoeken troepen, gebouwen en andere spelelementen neer, om zo brandstof uit de grond te trekken en de vijand te verslaan. Verzamel je echter teveel brandstof, dan stort het level in. Greed Corp belooft een 24 levels tellende campagne om je doorheen te slaan en een multiplayer-modus waarin je met vier spelers tegelijkertijd speelt.
Downloaden: Greed Corp HD (€3,99)

Aquaria iPad app weeklyAquaria – In deze game zwem je door een grote open wereld terwijl je jouw verloren herinneringen probeert te achterhalen. Aquaria boekte de nodige successen nadat het spel werd uitgegeven voor de pc en Mac. Zo won het spel een prijs op de Independent Games Festival in 2007. Je zwemt in Aquaria door een grote onderwaterwereld, waarin steeds meer locaties zich voor je openen naarmate je nieuwe zangkunsten en andere krachten vrijspeelt.
Downloaden: Aquaria (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:48
Categorie Uncategorized
Onderwerp app weekly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.