App Gemist: Metronieuws, DvhN HD, Infinity Blade II en meer

Elke week blikt iPadclub op zaterdag terug op de beste en mooiste nieuwe iPad-apps van de afgelopen week. Deze week kwamen onder meer Metro en Dagblad van het Noorden met een eigen applicatie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

dagblad-van-het-noordenElke dag weer verschijnen er meer nieuwe applicaties voor de iPad dan we kunnen overzien. Toch weten we elke dag een selectie te maken van de leukste, nuttigste en mooiste apps voor Apple’s tablet. Daarom blikken we elke zaterdag terug in de iPad App Weekly. Deze week hebben zowel Dagblad van het Noorden als de Metro hun eigen applicatie gelanceerd, is Awesome Calendar een fraaie nieuwe agenda en kun je Fries leren op de iPad.

AW Awesome AW Calendar iPhone iPod touch iPadAwesome Calendar – Een agenda in een origineel uiterlijk die synchroniseert met de standaardagenda van de iPad, met de toevoeging van een to-do lijst en losse notities. Awesome Calendar heet de recent uitgebrachte iPad-app die het biedt. Daarin heeft elke maand een eigen seizoenstekening van een boom en kun je stickers in het maandoverzicht plakken. Het zijn echter de zakelijke functies die meer aandacht verdienen.
Downloaden: Awesome Calendar (€0,79)

AW Speurprent iPad prentenboekSpeurprent – De Nederlandse ontwikkelaar Creative Work windt er geen doekjes om. De gloednieuwe iPad-applicatie Speurprent is gemaakt uit liefde voor het aloude prentenboek. En dus maakten ze zelf een grote, interactieve prent voor de iPad. De tekening is 12 iPad-schermen groot (4 hoog en 3 breed) en bevat 200 mensen, dieren en objecten die geluid maken als je ze aantikt. Er zit eveneens een zoek- en vindelement in.
Downloaden: Speurprent (€1,59)

AW Metronieuws iPad appMetronieuws – Slechts twee weken geleden was de gratis krant Metro al makkelijker dan ooit te lezen op de iPad, via een gratis abonnement vanuit de applicatie MagWorld. Nu is het dagblad op een totaal nieuwe, frisse manier op Apple’s tablet te lezen. Metronieuws is een speciaal voor de iPad ontworpen tussenvorm tussen de krant en de website. Met swipes lees je gemakkelijk het ene na het andere nieuwsbericht.
Downloaden: Metronieuws (gratis)

AW Plastic Panda's iPad iPhone iPod touchPlastic Panda’s – De boekenuitgever Nijgh & Van Ditmar heeft een speciale iPad- en iPhone-applicatie ontworpen rondom een nieuw boek van auteur Bas Haring. Plastic Panda’s gaat over de verandering in de natuur door ingrijpen van de mens, of zoals Haring het zelf graag verkoopt: ‘over het opheffen van de natuur’. De app is een voorbeschouwing op het boek en bevat 11 door hemzelf ingesproken audiofragmenten die een onderdeel uit zijn schrijven behandelen.
Downloaden: Plastic Panda’s (gratis)

AW Tomke iPad Fries lerenTomke – Tomke is voor niet-Friestaligen misschien een onbekend ventje, maar wie de site tomke.nl bezoekt snapt waar het om gaat. Tomke is een Fries lesbevorderingsproject, waarvan nu drie boekjes in een gratis app zijn verschenen. De kinderen kunnen luisteren en kijken naar de animaties of zich laten voorlezen door de ouders.
Downloaden: Tomke (gratis)

AW Infinity Blade II iPhone iPadInfinity Blade II – Het vervolg op de bekende iPad-game Infinity Blade is in de App Store verschenen. Spelers moeten in Infinity Blade II zich door een serie vijanden heen vechten door zwaardbewegingen op het iPhone-scherm na te doen om te slaan en te pareren. Ook kun je vijandelijke klappen te blokkeren of ontwijken met een zijstap. Volgens Apple is Infinity Blade II een perfect voorbeeld van de mogelijkheden van de A5-processor in de iPad 2 en iPhone 4S.
Downloaden: Infinity Blade II (€5,49)

AW Mixmo DJ Pro iPadMixMo DJ Pro – Het merendeel van de dj-apps die nu in de App Store staan probeert mixen mogelijk te maken op de iPad. Dit heeft de nodige nadelen, met als voornaamste het ontbreken van een voorbeluisterfunctie. MixMo verschilt voornamelijk op één cruciaal punt van deze dj-apps: de app poogt niet mixen mogelijk te maken, maar verandert je iPad in een cd-speler.
Downloaden: MixMo DJ Pro (€14,99)

AW DvhN HD iPad applicatieDvhN HD – Met Dagblad van het Noorden voor de iPad kan je al het actuele nieuws van het DvhN lezen. De app is de hele dag bij de tijd, want de inhoud wordt voortdurend bijgewerkt met het laatste nieuws. Ook achtergrondinformatie komt aan bod. De krant heeft ook rekening gehouden met meerdere gebruikers op dezelfde iPad. Zij kunnen afzonderlijke profielen aanmaken en daarna hun voorpagina naar eigen voorkeur inrichten.
Downloaden: DvhN HD (gratis)

AW Squids iPhone iPad iPod touchSquids – Het geroemde iPhone-spel Squids heeft een update gekregen, waardoor hij nu universeel op de iPad en iPhone te spelen is. In Squids schiet je verschillende inktvissen door een level heen, om zo kwaadwillende zeedieren aan te vallen en het level uit te stoten. Door strategie en toegankelijke besturing te mengen, doet Squids vooral denken aan een kruising van Angry Birds en een diepe strategische rollenspellen.
Downloaden: Squids (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:47
Categorie Uncategorized
Onderwerp app weekly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.