App Gemist: Filmtab, ING Bankieren, Shuffler.fm en meer

Internetbankieren op de iPad met ING Bankieren, de Nederlandse muziek-app Shuffler.fm en de knutselapplicatie Mixel zijn enkele van de indrukwekkende iPad-apps die we deze week hebben besproken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Shuffler.fm iPad muziek ontdekken appWe hopen het natuurlijk maar al te graag, maar verwachten niet dat je elke dag of elk dagdeel iPadclub.nl aandoet. Daardoor kun je in potentie een hoop leuke apps mislopen. In de iPad App Weekly elke zaterdag blikken we terug op de nieuwe applicaties die we de afgelopen week hebben gesproken. Daartoe behoort onder andere de zeer indrukwekkende Nederlandse muziek-app Shuffler.fm.

AW Filmtab iPad magazineFilmtab – Filmtab is een Nederlandstalig magazine over films en acteurs voor de iPad. Het bevat interviews, recensies en actualiteit over wat er in de bioscoop draait en wat er nieuw op Blu-Ray beschikbaar is. Ondertussen is alweer het tweede nummer van het ‘blad’ uitgebracht, dat visueel helemaal op de iPad is toegespitst. Zo heeft het compacte, scrollbare pagina’s en ingebouwde video’s.
Downloaden: Filmtab (gratis)

AW De Sint Videobelt HDDe Sint Videobelt HD – En jij dacht dat je niet kon bellen met de iPad! Ha! Nou, Sinterklaas kan dat gewoon. Die kan zelfs videobellen op een iPad 1. En het leuke is dat hij precies de mededeling heeft die je wilt horen. Maar dat komt stiekem ook een beetje omdat je van tevoren zelf zijn boodschap kan inspreken. Daarna kun je jezelf laten bellen door de goedheiligman.
Downloaden: De Sint Videobelt HD (gratis)

AW ING Bankieren iPhone iPod touch iPadING Bankieren – Mobiel bankieren bij ING kan voortaan ook op je iPad. ING heeft een nieuwe versie van de iOS-app uitgebracht, die universeel is. Je kunt met de app alle rekeningen bekijken, waarbij je 16 maanden terug kunt gaan in de tijd. De app geeft een overzicht van alle transacties, waarbij icoontjes per transactietype voor extra overzicht zorgen.
Downloaden: ING Bankieren (gratis)

AW Funda iPadFunda – De huizenzoek-app Funda heeft vandaag een update gekregen. Nieuw is het feit dat de app nu universeel is, waardoor je de foto’s van de koop- en huurhuizen lekker groot kunt zien. Via de iPad-interface krijg je 12 huizen gelijktijdig te zien. Je geeft zelf in de Funda-app aan in welke prijsklasse je zoekt, hoeveel woonoppervlak en hoeveel kamers je nodig hebt.
Downloaden: Funda (gratis)

AW Shuffler.fm iPad muziek appShuffler.fm – Een digitaal magazine om muziek mee te ontdekken, automatisch samengesteld door duizenden muziekblogs op het internet. Dat is de Amsterdamse start-up Shuffler.fm, die vandaag op de iPad is uitgekomen. In een uiterlijk dat doet denken aan de populaire persoonlijke nieuws-app Flipboard, speelt Shuffler.fm de nieuwste muziek af waar blogs in alle denkbare muziekgenres over schrijven.
Downloaden: Shuffler.fm (gratis)

AW The Professional Chef iPadThe Professional Chef – The Professional Chef wordt de bijbel onder de kookboeken genoemd. Het biedt niet alleen een lijst gerechten die je kan maken, maar met name de basis erachter. Welke ingrediënten gebruik je, op welke temperatuur komt iets het best tot zijn recht en hoe krijgt een soep een dichte structuur? De term professioneel uit de titel staat er niet voor niets.
Downloaden: The Professional Chef (€39,99)

AW De Gelukkige olifant iPad boekDe Gelukkige Olifant – Een verhaal van Youp van ‘t Hek op de iPad met tekeningen en animaties van Georgien Overwater. Van ‘t Hek leest zelf voor en doet de stemmen van het hoofdpersonage en de dieren uit het boek. Kinderen kunnen zich laten voorlezen of het zelf lezen. Het begint bij een wandeling in de jungle van het jongetje Lars, die plotseling stuit op een huilende olifant. Hij huilt omdat hij zichzelf veel te dik vindt. Maar daar weet Lars wel wat op…
Downloaden: De Gelukkige Olifant (€2,99)

AW Gangstar Rio iPadGangstar Rio: City of Saints – Rio de Janeiro. Smalle straatjes. Onverharde wegen. Zonovergoten natuur verweven met chaotische huizenbouw en… de favela’s. Het is het decor van het nieuwe open wereld-spel Gangstar Rio: City of Saints en in dat decor kun je gaan en staan waar je wilt. Je kan missies volgen in het criminele circuit, maar ook je eigen weg gaan. Rennend, rijdend en vliegend kan je alles uithalen wat God verboden heeft.
Downloaden: Gangstar Rio: City of Saints (€5,49)

AW Next iPad productiviteitNext! – Next! is een combinatie van projectmanagement, notities maken, documenten opslaan en Getting Things Done. Kortom: alles rond productiviteit. Door het formaat van de iPad kun je Next! makkelijk onder je arm meenemen naar een projectvergadering. Met Next! kun je actielijstjes maken, de status van je projecten in de gaten houden en bestanden koppelen aan taken.
Downloaden: Next! (€7,99)

AW Topo Europa HD iPadTopo Europa HD – Topo Europa HD is in de Nederlandse taal te spelen en laat je vliegen over een Europese kaart om verschillende landen, hoofdsteden en steden te lokaliseren. Als je langzaam over de juiste locatie vliegt, heb je een goed antwoord en krijg je de volgende opdracht. Je geeft van tevoren aan op welk onderdeel je wil gaan vliegen. Er zijn 45 landen, dus ook 45 hoofdsteden en in totaal 94 grote steden in Europa.
Downloaden: Topo Europa HD (€2,39)

Mixel iPad appMixel – In deze applicatie kun je niet alleen collages maken door gedeeltes van foto’s en afbeeldingen uit te snijden, maar kun je ze ook delen met andere gebruikers, mensen uit je adresboek en Facebookvrienden. In de Updates van de app zie je de creaties van anderen. Er wordt lustig op los geknutseld en iedereen kan elkaars kunstwerken ‘remixen’.
Downloaden: Mixel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:48
Categorie Uncategorized
Onderwerp app weekly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.