App Gemist: Day One, Hyves, Topo Nederland en meer

Elke zaterdag behandelt iPadclub de nieuwste applicaties voor Apple's tablet in de App Weekly. Deze week onder meer topografie leren met Topo Nederland HD, Hyves is totaal vernieuwd en luchtgitaar spelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW Topo Nederland headerElke week verslaan we op iPadclub de afgelopen week aan nieuw uitgebrachte of behandelde applicaties voor de iPad. Deze week was daarin wel iets anders dan anders. Begin van de week vond het Let’s Talk iPhone-evenement plaats waarop veel details van de nieuwe systeemsoftware voor de iPad werden bekend gemaakt – en later in de week was daar plots het overlijden van Steve Jobs. Toch hebben we zes nieuwe apps voor je in de iPad App Weekly.

AW Day One iPad iPhone iPod touchDay One – Day One is een strak gestileerde app waarin je kunt bijhouden wat je doet. De app is ook prima te gebruiken als tekstverwerker met verschillende opmaakfuncties en hij synchroniseert draadloos met de bijbehorende applicatie op de iPhone en Mac. De applicatie synchroniseert de artikelen draadloos doormiddel van Dropbox, waarop je een gratis account kan nemen.
Downloaden: Day One (€1,59)

AW Donkey Kong 2 webapp iPadDonkey Kong 2 – Deze webapp simuleert niet alleen het aloude Donkey Kong 2-spel, maar ook de zakcomputer waarop hij speelbaar was. Je moet de bekende aap tussen twee verschillende spelschermen bewegen, terwijl je onder andere krokodillen ontwijkt door er overheen te springen. Donkey Kong 2 verscheen origineel op de Game & Watch, een van de eerste draagbare spelcomputers die bedoeld waren voor een brede markt.
Direct spelen: Donkey Kong 2

AW GhostGuitar iPhone iPod touchGhostGuitar – Kijk, dit is nog eens een origineel gebruik van de frontale camera van de iPad 2. Je zet het tablet voor je neer en je kan er naar hartelust mee luchtgitaren. Op het beeld zie je jezelf, bezien vanaf de frontcamera van de iPad 2. Midden in het scherm prijkt een van de meerdere te kiezen gitaren. Het gekozen instrument bevat altijd een pingel-gedeelte en vier akkoorden aan de bovenkant van het instrument. Jammen maar!
Downloaden: GhostGuitar (€1,59)

AW Once Magazine iPad fotografieOnce Magazine – Het fotoblad Once Magazine legt zich toe op het verhaal achter de foto’s. In het eerste gratis nummer tref je onder andere een indrukwekkende fotoreportage van een zeehondenjacht. Na het eerste nummer moet Once 2,39 euro per nummer gaan kosten. Zeventig procent van de opbrengsten van de app wordt dan verdeeld onder de magazine-maker en de fotografen, zodat de fotografen direct meeprofiteren.
Downloaden: Once Magazine (gratis)

AW PES 2012 iPad iPhone iPod touch voetbalgamePES 2012 – Pro Evolution Soccer, ofwel PES 2012, is de Japanse afgevaardigde in de jaarlijkse strijd voor het populairste voetbalspel tussen FIFA en PES. De applicatie is gratis te downloaden, maar als je meer dan de helft van een wedstrijd wilt spelen en allerlei spelmodes wil hebben, betaal je 4,99 euro in de applicatie. PES 2012 lijkt niet op de spelcomputerversies die jaarlijks verschijnen. Die zijn uitgebalanceerd, diepgaand en moeilijk om onder de knie te krijgen.
Downloaden: PES 2012 (gratis)

AW Hyves HD iPad appHyves HD – Normaal gesproken behandelen we alleen nieuwe applicaties in de App Weekly, maar Hyves krijgt een eervolle vermelding deze week: diens app is helemaal op de schop gegaan. In vergelijking met de vorige iPad-applicatie is er geen menu meer, maar staan alle functies opgesomd in de header. Je kunt kiezen of je alleen statusupdates, WieWatWaar’s of foto’s van vrienden wil bekijken. Het is gemakkelijker geworden om te reageren en te respecteren en zo zijn er meer verbeteringen.
Downloaden: Hyves HD (gratis)

AW Alchemy Synth MobileAlchemy Synth Mobile – Alchemy Synth is een relatief eenvoudig te bedienen applicatie die vooral uitblinkt in de volwassenheid van de geluiden die je ermee kan produceren. Ze klinken vol en professioneel. Bij de gratis applicatie zitten meteen 25 soundboards variërend van soundscapes tot een koor, robot en bassen. Tevens zijn er 25 begeleidende ritmes, waaronder drum & bass, dubstep, rock, house en trage achtergrondbeats.
Downloaden: Alchemy Synth Mobile (gratis)

AW Topo Nederland HD topografie leren op iPadTopo Nederland HD – Waar ligt Roermond? En waar staat de Martinitoren? Het zijn vragen die voorbij komen in Topo Nederland, terwijl je met een vliegtuig boven het land beweegt. De bedoeling is dat je op de juiste plek landt. Er is een oefenmodus waarin je alle tijd hebt om het land te leren kennen en er is een getimede stand. Hoe meer bestemmingen je bereikt, hoe hoger de score.
Downloaden: Topo Nederland HD (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:48
Categorie Uncategorized
Onderwerp app weekly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.