App Gemist: TomTom, OurPad, The Early Edition 2 en meer

Elke zaterdag in de App Weekly voor de iPad behandelt iPadclub de leukste nieuwe iPad-apps. Deze week zijn dat onder andere TomTom, The Early Edition 2 en de gezinsapplicatie OurPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW OurPad header iPad apps van de weekElke zaterdag vat iPadclub een week aan nieuwe iPad-applicaties samen, zodat je niets hoeft te missen. De apps die hier in een overzicht staan, zijn afgelopen week behandeld maar kun je natuurlijk over het hoofd gezien hebben. Deze week verdienen TomTom en OurPad speciale aandacht. Met die laatste maak je populaire internetdiensten op de iPad gratis beschikbaar voor het hele gezin.

AW 500px iPad fotocollectie500px – 500px begon ooit als een site waar fotografen hun werk konden etaleren. Als fotograaf moet je tegenwoordig niet alleen kunstenaar zijn, maar ook boekhouder, manager, marketeer en webdeveloper. 500px wil een paar van die taken uit handen nemen. Via de app krijg je een goed beeld van de foto’s die op de website te vinden zijn, zoals landschappen, wilde dieren en portretten. Er is zoveel moois te zien dat je niet weet waar je moet beginnen. Blader daarom aan de hand van populair, keuze van de redactie, opkomend talent en nieuw.
Downloaden: 500px (gratis)

AW Adobe Reader iPhoneAdobe Reader – Nadat je de Adobe Reader op de iPad hebt geïnstalleerd, zal je bij het openen van een e-mailbijlage in PDF-bestand voortaan als extra optie zien: ‘Open in Adobe Reader’. Daarna opent het document in de bekende lezer voor PDF-bestanden. Adobe Reader kan zelf geen PDF-bestanden maken, maar ze wel openen. In feite is dat het enige wat het programma al jaren goed doet voor Windows en de Mac – en nu is die handigheid er ook op de iPad.
Downloaden: Adobe Reader (gratis)

AW TopChef iPad kookprogrammaTopchef/ Wie is de chef? – Deze twee nieuwe apps van de eigen kookprogramma’s van RTL 5 hebben dezelfde opzet: links in het scherm staan de deelnemers van beide programma’s en kun je een 1 tot 5-sterren waardering toekennen aan hun gerechten. Rechts staat de balk met tweets over het programma, aan de bovenkant voorzien van een tekstveld waarin jij een zegje kan doen. Iedereen die tweet met de hashtags #RTLTopchef of #WIDC komt er te staan. Je moet de gegevens van je Twitter-account in de applicatie invoeren om zelf mee te discussiëren. Ook kun je in de applicaties voorspellen wie jij denkt dat de ronde gaat winnen.
Downloaden: Topchef (gratis)
Downloaden: Wie is de chef? (gratis)

AW Worms Crazy Golf HD golfspel iPadWorms Crazy Golf HD – Bijna een jaar na Worms 2 Armageddon, keren de gekke roze Worms terug op de iPad. Ditmaal belagen ze elkaar echter niet met raketten, stuiterende schapen en exploderende oma’s. Deze keer slaan ze een balletje op de golfbaan, maar dan wel geheel in de bizarre Worms-stijl. Zo bekijk je het spel vanaf de zijkant en kan je het golfballetje mikken via rondvliegende vogels en kwade wormenlijken.
Downloaden: Worms Crazy Golf HD (€3,99)

AW Sortpad iPad iPhone syncenSortpad – Met Sortpad sorteer je de foto’s op je desktopcomputer, waarna ze automatisch op je iPhone of iPad verschijnen. Je moet een Mac- of Windows-applicatie op de desktop installeren en deze via Wi-Fi verbinding laten maken met je iOS-apparaat. De foto’s worden dan vanzelf tussen alle apparaten uitgewisseld. Aan de hand van tags kun je snel iets terugvinden, bijvoorbeeld ‘wildlife’ en ‘safari’. Gelukkig heb je ook een mapje ‘Sort Later’ voor alle foto’s die je voorlopig nog niet in een stapeltje wil stoppen.
Downloaden: Sortpad (€5,99)

AW OurPad iPad samen gebruikenOurPad – OurPad is een nieuwe applicatie voor de iPad die afrekent met netelige familiekwesties als iedereen van de iPad gebruik maakt. Het geeft elke gebruiker een eigen OurPad-account waarmee je razendsnel toegang hebt tot je eigen diensten als Gmail, Hotmail, Facebook en Twitter. Je OurPad-account wordt afgeschermd met een wachtwoord. De app laat de mobiele websites zien van de ondersteunde diensten en je hoeft niet eens uit te loggen om je gegevens af te schermen.
Downloaden: OurPad (gratis, introductieprijs)

AW Fruit Ninja Puss In Boots iPadFruit Ninja: Puss In Boots HD – Dit spel lijkt erg op de originele Fruit Ninja, waarin je fruit met je vinger doormidden moet snijden. Twee nieuwe spelmodi zorgen ervoor dat hij wel iets anders in elkaar steekt. Het meest vernieuwend is de spelmodus Bandito, waarin je steeds moeilijkere fruitcombinaties doorhakt om een hogere score te krijgen. Er is vooraf bepaald hoe fruit het level invliegt, waardoor je binnen aparte patronen bommen ontwijkt terwijl je uitdagingen afrondt.
Downloaden: Fruit Ninja: Puss In Boots HD (€1,59)

AW The Early Edition 2The Early Edition 2 – Het idee van The Early Edition 2 is dat je een echte krant leest op de iPad. Daarom is er uiterst voorzichtig omgesprongen met het laten zien van knoppen. Slechts op de hoofdpagina van de ‘krant’ staan rubrieken vermeld waar je direct naartoe kan gaan, maar die inhoudsopgave ziet eruit als die van een krant. Verder volstaat het om gewoon te bladeren door de app. Dat de makers een warm hart toedragen aan papier, blijkt uit de deelfunctie van de app. Dan verschijnt er een envelop in beeld met een tekstvak erop waarin je de inhoud van het pakketje kan samenvatten voor Twitter of Facebook.
Downloaden: The Early Edition 2 (€3,99)

AW TomTom West-Europa iPad iPhoneTomTom – TomTom heeft versie 1.9 van zijn iPhone-app uitgebracht, een update die de apps optimaliseert voor de iPad. Dit zorgt ervoor dat de navigatiesoftware nu de volledige schermruimte van de iPad benut.De update zorgt ervoor dat de iPhone-app ook op de iPad op volledige grootte is te gebruiken. Hierdoor hebben kaarten meer schermruimte dan voorheen, waardoor je een beter overzicht hebt. Informatie zoals de eindtijd en het gereden aantal kilometers staat vooral voor iPad-begrippen vrij groot in je scherm.
Downloaden: TomTom Benelux (€59,99)
Downloaden: TomTom West-Europa (€69,99)
Downloaden: TomTom Europa (€89,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:48
Categorie Uncategorized
Onderwerp app weekly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.